TUNNEASIAA: KUKA ON VASTUUSSA JA MISTÄ?

Viime päivien pienet kohtaamiset ja äskettäin näkemäni Abraham-Hicksin Youtube-video saivat aikaan tämän tekstikokonaisuuden.

Minä itse olen vastuussa siitä, mitä pääasiallisesti tunnen. Voin myös valita joka hetki halutessani parempia ajatuksia, joiden seurauksena koen paremmalta tuntuvia tunteita. Toiset eivät siten ole vastuussa siitä, mitä minä tunnen. Voin säilyttää niin päättäessäni todellisen minäni eli rakkaudellisen ja iloisen itseni, vaikka kohtaisinkin joskus ympäriltäni tylyä kohtelua.

Myöskään minä en ole vastuussa siitä, mitä joku toinen tuntee.

Elämä on silti kaikille mukavampaa, kun pyrin kohtaamaan lähimmäiseni tietoisen rakkaudellisesti. Ajatus vastuusta  saa siten useampia ulottuvuuksia, ja lopussa olevan videon suomennos tuo siihen sisällöllään vielä oman lisänsä.

 

Arkisia kohtaamisia

Asia vastuusta tunteiden ja käyttäytymisen kohdalla tuli minulle hyvin konkreettisesti näkyviin parin viime päivän aikana, jolloin kohtasin useammankin kerran itselleni nykyisin epätavallisen töykeää kohtelua vierailta ihmisiltä, ja tänä iltana odottamatta myös aivan sen vastakohdan: odottamatonta ystävällisyyttä melko vieraalta ihmiseltä.

Ne aikaisemmat kohtaamiset kuitenkin tässä ensin. Tuntematon ihminen siis käyttäytyi erään nettikipputorikohtaamisen alusta loppuun asti tarpeettoman töykeästi sekä kirjallisesti että kasvotusten kohdatessamme, ja vaikka se ei pilannut päivääni, koska tiedostan hyvin olevani itse täysin vastuussa siitä, onko päiväni hyvä vai ei, se kieltämättä tuntui hetkellisesti kurjalta ja koin surullisuutta siitä hieman tähän iltaan saakka, vaikka en tiedostanutkaan aikaisemmin yhtä selvästi, että se oli jäänyt mukaani kummittelemaan.

Juuri tuota ennen oli tullut Facebookissa pyörivään työmainokseeni liittyvää hyvin epäystävällistä yhteydenottoa verkossa, mikä on toki ajoittain tavallista tällä alalla, koska osa vähemmän tietoisista ihmisistä pitää Reikiä ja energiahoitoa täytenä vedätyksenä ja rahastuksena, ja tuntee myös tarvetta ilmaista sen erittäin epäystävälliseen sävyyn. Siihen on täytynyt vain tottua ja ohittaa se.

Näitä töykeitä kohtaamisia kun osuu kuitenkin poikkeuksellisesti samoihin pariin päivään useammalta taholta, voin  löytää itseni jo hieman skannaamasta itseäni tietääkseni, onko oma energiani tällä hetkellä jostakin syystä niin matalalla, että se vetää puoleeni ympäriltä sellaista kohtelua, ja onko siitä ehkä tulossa taas normi, jos en tule itseni tilasta nyt tietoisemmaksi.

Sellainen töykeys oli nimittäin minulle tavallista kohdattavaa vuosia sitten, jolloin oikeastikin olin jatkuvasti paljon matalammissa energioissa ja itselläni oli silloisissa olosuhteissa paha olla itseni kanssa. Pyyteetön ystävällisyys oli silloin harvinaisempaa ja jos en onnistunut joskus vastaamaan toisten odotuksiin,  vihainen reaktio oli lähes taattu, eli se siitä pyyteettömästä rakastamisesta silloin… Nykyisinhän näin ei ole, mutta tuollaiset tapaukset herättävät hetkellisesti tunnustelemaan itseäni ja elämääni, olisinko sittenkin ollut sokea itselleni ja olenkin oikeasti pohjemmalla kuin oletin. Itsereflektio on toki toisinaan iloinen asia, mutta ei siihenkään tarvitse jumiutua pidemmälle kuin on aivan välttämätöntä.

Toki nuokin kohtaamiset toimivat hyvinä mittareina sikäli, että näen koko ajan edistyväni siinä, miten sellaiset otan. Olen kiitollinen siitä, että pohjimmaisena oleva rakkaus meitä kaikkia kohtaan ei enää horju silloinkaan niin, että tulisi mieleeni vastata samalla tavalla. Odotan sen verran, että löydän sopivat sanat vastata jotakin mainokseni tiimoilta vihaisia viestejä lähettäneille, ja vastaan automaattisesti ystävällisesti jos vastaan lainkaan. Ei kaikille ole tarpeen reagoida millään tavalla. Irtaudun sitten vain kokonaan niistä kohtaamisista, ja itseni visualisointi valosuihkuun poistaa matalamman tunteen jäämät olemuksesta melko helposti. En anna sen jäädä enää vaivaamaan, koska olen itse oma pomoni tuollaisissa asioissa. Ajattelen jotakin paljon iloisempaa ja yleensä unohdan koko jutun siltä kertaa.

Toki käsitän tehneeni joskus menneisyydessäni itsekin hieman vastaavaa trollaamalla netin keskustelupalstoilla aivan eri sävyyn, mitä tekisin kasvotusten kenellekään. Voi siis tapahtua kenelle tahansa, mikä auttaa huomaamaan, että eri tietoisuuden tasoilla toimimme eri tavoin emmekä osaa välttämättä muutakaan. Tai emme välitä siitä, että aiheutamme toisille epämiellyttävämpää oloa. Joskus myös voi unohtua, että ruudun toisella puolellakin on ihminen aivan samalla tavalla kuin kasvotusten kohdattaessa, eikä kasvotusten tulisi mieleen sanoa asioita samalla tavalla.

Tunnen Lähteen katsovan omien silmieni kautta eli olevani Lähteen energia tässä fyysisessä kehossa, ja tämä aiheuttaa sen, että en edes voisi helposti valita tehdä toisin ja vastata töykeyteen töykeydellä paitsi tilanteessa, jossa olisin kohdannut pidempään samalta ihmiseltä jotakin niin epäoikeudenmukaiselta tuntuvaa, että olisi pakko puuttua asiaan. Kyllä tällaistakin joskus tapahtuu ja sille on oikeat paikkansa. Ei meidän ole tarkoitus tukahduttaa tunteita, vaan tiedostaa ne, ja toimia sitten asianmukaisesti ja tietoisesti. Joskus on tarpeellista ilmaista suoraan ja tiukemmin joitakin asioita, mutta tuntemattomien tylytys muuten vain ei ole minulle sellainen paikka. Reikin periaate ”juuri tänään älä vihastu” on ymmärrykselläni oikeampi muodossa ”älä vihaa”. Oikeassa paikassa voi vihastua ja sillä voi luoda tarpeellista muutosta omaan elämään ja joskus laajemmallekin, mutta viha kuluttaa ihmistä itseään eli ei ole hyvä jäädä vihaamaan. Ehkä suuttumus vs. vihaaminen kuvaavat tuota paremmin, mutta jotkut ovat kääntäneet Reiki-periaatteen myös muotoon ”älä  vihastu”. Muuan oppilaani kiinnitti siihen alun perin huomiota ja se oli hyvä huomio. Näillä asioilla on merkitysero.

Aikaisempi päiväni ei siten mennyt toisten töykeästä käyttäytymisestä huolimatta pilalle, vaan se oli kokonaisuutena oikein mukava päivä, koska tein silloinkin tietoisen päätöksen, että haluan kokea niin.

Ihminen vetää vetovoiman lain mukaisesti puoleensa itsensä kanssa samantasoisia tai sitä lähellä olevia asioita, vaikkakaan tämä ei ole aivan joka kohdassa absoluuttinen totuus. Toisinaan se miten joku meitä kohtaan käyttäytyy, kertoo vain siitä, missä hän itse sillä hetkellä on, ja osumme jostakin syystä sopivasti siihen paikkaan. Osa meistä myös on eräänlaisia muuntajia, joiden luo saatetaan tulla tiedostamattomasti siksi, että muunnamme matalampia energioita läsnäolollamme korkeammiksi, ja tämäkin on hyvä tiedostaa yhtenä vaihtoehtona, mikäli vaikuttaa siltä, että itse ei ole enää niin matalassa energiassa että se selittäisi sitä, millaisia kohtaamisia yhä tulee jossakin määrin vastaan. Kun yhden energia on korkeampaa, jokin matalampi kohoaa sen läheisyydessä sen ansiosta aivan automaattisesti, mutta kohtaaminen voi tuntua korkeamman energian ihmisestä kuitenkin epämukavalta. Kuinka epämukavalta, se taas riippuu monista asiasta, joihin en mene tässä tällä kertaa pidemmälle. Näiden tilanteiden jälkeen ainakin minua auttaa se, että otan tuon jo mainitun valosuihkun, jonka koen kirkastavan itseni takaisin ennalleni varsin nopeasti.

 

Taustaa tämän illan ystävälliselle kohtaamiselle

Tämän illan ilahduttavaan kohtaamiseen meneminen vaatii pienen pohjustuksen. Mainitsin edellisessä artikkelissa kohtaamiseni kotini lähialueella vaikuttavan ulkomaalaistaustaisen kirpputorin pitäjän kanssa. Hän oli miettinyt pidempään, olenko vihainen hänelle jostakin, ja pysäytti minut eräänä päivänä ohi kulkiessani kysyäkseen sitä. En ollut tietenkään ollut vihainen, mutta olin ollut kuitenkin sillä tavalla ajattelematon, että en ollut tervehtinyt häntä ohi mennessäni, vaikka kuljin siitä viikoittain ja näin samalla hänet myyntipöytänsä ulkona.

En ollut asioinut koskaan hänen liikkeessään, joten hän oli minulle vieras ihminen ja olin tottunut siihen, että Suomessa ei välttämättä tervehditä vieraita kadulla, vaikka olisikin kyseessä myyjä, joka pitää liikettä osittain ulkona ja hänet näkee siinä usein. Olin myös tottunut viime vuosina epäystävällisempään meininkiin. Olin jopa asunut aikaisemmin paritaloalueella, jossa naapurit joko eivät vastanneet omaan tervehdykseeni lainkaan tai joku jopa reagoi siihen selvästi ärtyneesti siihen tapaan olemuksellaan viestien, että mitä siinä tunkeilet tilaani huutelemaan, eikä halunnut tervehtiä enää jatkossa sen enempää kuin minäkään kohdata häntä sillä reaktiolla. Jurotimme siten kukin omissa asunnoissamme toisiamme noteeraamatta. En pitänyt siitä, ja muutinkin jo alle vuoden kuluttua pois, joskin sen hetken tuloihini verrattuna liian kallis asunto oli muuton pääsyy. Olin toki muuttanut sille töykeämmälle alueelle ollessani itse hyvin huonossa kunnossa oman energiani osalta, ja se alue heijasti minulle takaisin sitä.

Nykyinen asuinalueeni on lähes sen vastakohta ja ihmiset ovat toisilleen ystävällisiä. Hyvä että tämä kirppismyyjä poimi minut kerran puheilleen, koska väärinkäsitys selvisi, ja olen sittemmin tervehtinyt kyllä aina nähdessämme, mikä selvästikin ilahduttaa häntä ja tuo myös itselleni hyvää mieltä, koska on mukavaa nähdä toinen ihminen iloisempana.

Tämä sama myyjä ilahdutti minua edellisten päivien tylyjen netti- ja livekohtaamisten vastapainoksi myöhään tänä iltana, kun kävin lähikaupassa. Seisoin sen karkkihyllyn edessä epävarmana, haluanko edes siitä mitään vai en, kun kuulin yhtäkkiä jostakin läheltä tervehdyksen. En ollut varma oliko se minulle, koska olihan kaupassa muitakin asiakkaita, mutta vilkaisin sinne päin kuitenkin, ja näin sen saman tutun kirppismyyjän. Hän käveli lähemmäs kysyen mitä kuuluu, ja jäi vaihtamaan myös muutaman sanan kanssani. Hän käyttäytyy aina hyvin ystävällisesti ja vaikuttaa siinä vilpittömältä, niin tänäänkin, ja tässä tapauksessa tuntui myös selvästi, että Lähde vastasi minulle kysymykseeni energiastani hänen kauttaan, koska en ollut poikkeuksellisesti luottanut täysin siihen vastaukseen, jonka sain itse itsekseni aikaisemmin asioita ajateltuani. Toinen mukaan sisältyvä tuntemani viesti oli muistutus siitä, että olen täällä aina ehdoitta rakastettu, vaikka siltä ei joka hetki vaikutakaan. Muistathan, että sama pätee myös sinuun, lukijani.

Ei hän noita asioita ääneen sanonut, mutta ne välittyivät itselleni energian kautta luettaviksi. Hän oli vain sopiva viestintuoja siinä hetkessä. Se olisi voinut olla kuka tahansa, mutta hän on toki persoonaltaan jo valmiiksi tuollaiseen osuva.

En ollut kohdannut tätä ihmistä täällä asuessani kertaakaan aikaisemmin muualla kuin oman myyntipisteensä läheisyydessä siitä ohi kulkiessani. Hän oli siten erittäin sopiva viestin välittäjäksi vapaa-ajallaan kaupassa. En ollut edes aikonut tänään lähikauppaan, koska asiaa sinne ei varsinaisesti ollut, mutta tuntui silti jostakin syystä tarpeelliselta lähteä sinne, ja menin vasta myöhään pyöriteltyäni pidempään mielessäni, mennäkö vai ei.

Tässä kohtaa tulee myös mieleen, että vaikka monet tuntevat ennakkoluuloja eri maissa syntyneitä ihmisiä kohtaan ja toki eri kulttuurit eroavat toisistaan, meillä suomalaisilla olisi toisinaan myös joiltakin toisilta kulttuureilta opittavaa siinä, kuinka lähimmäinen kohdataan rakkaudellisemmin. Tämä mainitsemani kirppismyyjä on jo ikääntynyt mies. Hän myös sanoi ääneen, että hänen tyyppisensä lähestyminen käsitetään joskus väärin kun kyseessä on eri sukupuoli, mutta hänestä on normaalia olla tekemisissä tuohon tapaan lähistöllä vaikuttavien ihmisten kanssa. En ole hänestä mitään sen pidemmälle menevää edes ajatellut, mutta kiva tietenkin, että tuli varmistaneeksi asian.

Ja se ystävällinen lähestyminen julkisessa tilassa edellisten julkisten tilojen kokemusten jälkeen sattui kyllä erittäin hyvään hetkeen. Vaikka en ollut ottanut niitä edellisiä kohtaamisia tietääkseni paljoa itseeni ja päivät jatkuivat hyvin, tajusin tänä iltana kotiin palattuani, että jotakin surullisuutta oli jäänyt kuitenkin jäljelle. Tai ehkä usko ihmiskuntaan oli hetkellisesti horjunut enemmän kuin tajusinkaan.

Tuo korjasi sen. Kiitos siitä hänelle. Ei varmaankaan tiennyt, kuinka suuri merkitys hänen käyttäytymisellään oli minulle tänä iltana. Muistammeko aina, miten vaikutamme toisiin, vaikka vastuu itsestä ja tunteistamme onkin itsellämme? Myös vastuu omasta käyttäytymisestämme on itsellämme. Haluaisinko itse tulla kohdatuksi samalla tavalla, kuin kohtasin itse vaikkapa tänään toisia ihmisiä? Helpotanko lähimmäiseni päivää omalla käyttäytymiselläni vai teenkö perusonnellisuuden säilyttämisen hänelle haastavammaksi? Asiaa voi miettiä näinkin päin.

Mainitsin edellä aikaisemman asuinalueeni, jolla viivyin vähän alle vuoden. En tuntenut sitä koskaan kodikseni paitsi asunnossani sisällä. Ulkopuoli oli töykeä ja etäinen. Muistan hyvin tilanteen, jossa kannoin kuljetusliikkeen kauas tienposkeen jättämää painavaa huonekalupakettia yksin kotiin, ja moni naapuri ajoi siitä autollaan ohi. Matkaa oli noin sata metriä sieltä alhaalta kotiini mäen päälle, lopuksi parkkipaikan poikki, mutta se oli niin suuren ja 20 kg painavan paketin kanssa hankala matka tällaiselle enintään keskikokoiselle naisoletetulle. Ajattelin jo silloin, että jos olisin ollut joku näistä naapureista ja olisin nähnyt vastaavan tilanteen kuten he aivan varmasti ohi mennessään näkivät, olisin itsestään selvästi tarjonnut kantamisapua heistä jokaiselle, koska niin vain on hyvä tapa tehdä. Kukaan ei edes vilkaissut minua kohti autoistaan poistuessaan. Kaikki käänsivät selkänsä ja olivat kuin tarkoituksella näkemättä. En ruvennut kuitenkaan huutelemaan kenenkään perään, koska sillä alueella ei ollut vastattu tervehdykseen välttämättä edes vastakkain osuessa, ja vaikutti siltä että kaikki halusivat elää omaa elämäänsä erillään. Tutustuin siellä asuessani hyvin vain paritalonaapurini kokomustaan kissaan, jolla oli tapana hypätä väliaidan yli minun puolelleni ja tulla viettämään kesäaikaan jopa tunteja myös minun luonani sisälläkin. Olin sen läsnäolosta siellä iloinen. Se ei antanut koskaan silittää itseään, mutta se oli utelias ja tutki kaikki paikat, ja lopuksi meni omia aikojaan myös pois, kun ovi oli takapihalle auki.

Toki se surullisuustuntuma tulee edelleen, kun näen epäystävällisyyttä paikoissa, joissa en näe sille syytä, vaikka pystynkin käsittämään, miten joku voi toimia siihen tapaan kuin toimii. Olen toiminut menneisyydessäni itsekin aivan toisin, kuin tunnen tänä päivänä itselleni oikeaksi. Kuten sanontakin kuuluu, en voinut tietää sitä mitä nyt tiedän, ennen kuin tulin tietämään. On siten turhaa sättiä itseä menneistä ja samalla tavalla on tarpeetonta syyttää toisia siitä miten he toimivat. Eritasoisista tietoisuuksista käsin syntyy erilaista jälkeä ja se vain on niin, ja se on omalla tavallaan täydellistä sellaisena kuin on. Jokaisen tietoisuus on omalla tasollaan ja jokainen etenee siinä kuten haluaa. Ei ole pakkoa edetä, mutta ei ole myöskään pakko jäädä paikoilleen. Meillä on vapaa tahto ja myös Lähde kunnioittaa sitä.

Tämä planeetta on hieno paikka, jossa vastauksia tarjotaan täydellisellä hetkellä paikoissa, joissa niitä ei odottaisi kohtaavansa. Vastaavanlainen tapaus sattui viimeksi helmikuussa ystävänpäivänä, jolloin olin ollut joitakin päiviä (jostakin jo unohtuneesta syystä) hieman allapäin. Kun kävin hakemassa läheisestä pizzeriasta päivälliseksi pizzan ja selasin odottaessani puhelintani, sen paikan ulkomaalaistaustainen miesmyyjä toi yllättäen valmiin pizzan laatikossaan eteeni pöydälle ja sen päällä oli ilmainen Cokis-tölkki. Hämmästyin, että minulleko? Vasta myöhemmin luin, että niitä oli jaettu ystävänpäivänä siellä kaikille, mutta menin sinne silloin juuri oikeaan aikaan, ja tuo ele osui juuri oikeaan hetkeen. Se ilahdutti silloin odottamattoman suuresti, koska silloinkin oli ollut jostakin jo unohtuneesta syystä tuntuma, että ympäristö on kovin epäystävällistä vaikka teen itse parhaani, eli tuntui että se ei jostakin syystä riitä ja vaikka olisin itse mitä, ympäristö heijastaa takaisin silti jotakin paljon matalamman tuntuista. Käyn siinä pizzeriassa enintään 1-2 kertaa kuukaudessa, joten hyvin olin tuolloin käyntiajankohtani valinnut. Näin meitä kuljetetaan oikeaan aikaan oikeisiin paikkoihin, jos vain huomaamme asian.

 

********************************************************

Haluan jakaa tässä lopuksi edellisen tekstini asiasisältöön läheisesti liittyvän Abraham-Hicksin (Esther Hicks) Youtube-videon ”Practice feeling of unconditional love” (käännetty suomeksi ja viitattu 2.8.2019 / KL). Suomensin sen sisältöä tähän alle. En aivan kaikkea kuitenkaan kääntänyt, koska kyseessä on pidempi video, eikä kaikki ollut niin olennaistakaan. Alkuperäisen videon voi katsoa seuraavasta osoitteesta:

https://www.youtube.com/watch?v=LQUZPHI6ges

 

Mitä ehdoton rakkaus on, ja kuinka sitä voi harjoitella tuntemaan?

Lähde näkee sinut, ja tuntee vain kiitollisuutta siitä, mitä sinä olet – riippumatta olosuhteista, joissa elät, koska Lähde on niin harjaantunut hyvinvoinnin tuntemiseen, että nykyiset olosuhteesi eivät horjuta sen kokemusta hyvinvoinnista.

Ehdoton rakkaus on Lähteen värähtelytaajuudella pysymistä olosuhteista riippumatta.

Ehdollinen rakkaus sanoo, että haluan tuntea oloni hyväksi, ja kun näen tämän tietyn asian, tunnen oloni hyväksi. Kun näen tämän toisen asian, en tunne oloani hyväksi, joten tämän olosuhteen täytyy muuttua, jotta voisin tuntea oloni paremmaksi.

Ehdoton rakkaus sanoo: minä olen Lähde ja minä olen rakkaus olosuhteista riippumatta.

Siksi ihmiset kääntävät asian siten, että Jumala on rakkaus tai Jumala rakastaa kaikkia.

[…]

Ainoa vapaus, jonka te tulette löytämään, on vapautuminen vastustuksen kahleista. Mitä vastustus on? Se tarkoittaa, että et salli itsesi olla sitä mitä todella olet. Kaikki kipu ja kärsimys johtuvat siitä, että olet harhautunut siitä, kuka/mitä todella olet. Ilo tulee siitä, että saavutat sen värähtelytaajuuden, kuka todella olet, ja tämä on siksi paras kuvaus siitä, mitä rakkaus on: vastustuksen puuttumista. Rakkaus tarkoittaa siis Lähteen värähtelytaajuuden sallimista itsessä eli sen vastustuksen puuttumista – jopa silloin, kun on olemassa jotakin, mitä en halua tapahtuvaksi.

Mies kysyy videolla Abrahamilta Esther Hicksin kautta: onko joitakin sanoja, joilla voisimme harjoitella ehdotonta rakkautta? Abrahamin vastaus: ”I love you so much, I don’t care what you think.” / Rakastan sinua niin paljon, ettei sillä mitä ajattelet, ole minulle väliä. Kysymyksen esittänyt mies jatkaa, että kenelle noin sanoisi, ja hän saa vastauksen, että kenelle tahansa.

Mitä tämä siis tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että välitän vain siitä, että olen omalta energialtani se mitä minä olen, eli Lähteen taajuudella; koska jos olen energiallani se mitä minä olen, minulla on rakkautta annettavana.

Jos sen sijaan keskityn ennemmin siihen, mitä sinä haluat, kuin omaan ohjaukseeni, en ole linjassa sen kanssa mitä minä olen, eikä minulla ole silloin mitään annettavaa.

Rakastan sinua niin paljon, että sillä mitä ajattelet, ei ole minulle väliä. Tai toisella tavalla sanottuna: rakastan sinua niin paljon, että minun täytyy olla linjassa itsessäni olevan Lähteen kanssa. En voi olla yhtä aikaa linjassa Lähteen kanssa ja sen kanssa mitä sinä haluat, joten älä pane minua valitsemaan itsessäni olevan Lähteen ja sen välillä, mitä sinä oletat haluavasi tässä hetkessä.

Jos sallit minun olevan energiallani Lähteen taajuudella eli se mitä minä olen, pystyn loistamaan Lähteen energiaa yllesi ja sinä kukoistat. Jos haluat minun ennemmin välittävän siitä mitä sinä haluat, päädymme syyttelemään toisiamme siitä, kuinka pahalta meistä tuntuu. Rakastan sinua niin paljon, että sillä mitä ajattelet, ei ole minulle väliä. Kun pystyt sanomaan sen rehellisesti kasvotusten, olet saavuttanut sen.

Mutta eikö toisen ajatuksista tulisi piitata, jos kerran välittää hänestä? No, se menee tähän tapaan: rakastan sinua; rakastan sinua niin paljon, että sillä mitä ajattelet, ei ole minulle väliä. – Mitä siis tarkoitan? Mielestäsi olen väärässä, mutta voidakseni rakastaa sinua, minun on tiedettävä / tunnettava, että minä olen Lähde, enkä voi tuntea olevani Lähde ja väärässä samanaikaisesti. Siispä voidakseni rakastaa sinua, minun täytyy olla Lähteen taajuudella, ja kun olen Lähteen taajuudella, sillä mitä sinä ajattelet, ei ole minulle väliä. Se rakkaus on toisin sanoen kiinteää.

[…]

Voit auttaa ihmisiä saavuttamaan Lähteen taajuuden vain säilyttämällä itsessäsi Lähteen näkökulman. Et pysty olemaan samanaikaisesti Lähteen taajuudella ja välittämään siitä, mitä he ajattelevat. Se ei vain onnistu.

Ehkä tämän voisi muotoilla toisinkin, mutta se että ”rakastan sinua niin paljon, että sillä mitä ajattelet, ei ole minulle väliä”, on ensisijainen valintamme.

Näen sinut sellaisena kuin sinä todellisuudessa olet, en sellaisena kuin sinä olet juuri tässä hetkessä.

Voisi sanoa näinkin: tiedän olemuksesi voiman (I know the power of your Being) ja tiedän että syy sille, miksi olet niin poissa tolaltasi tällä hetkellä, on se, että juuri nyt et salli itsesi olla se loistava ja kaunis henkilö, jota kohtaan tunsin aivan alussa rakkautta. Sallithan minun siis mennä pois ja säilyttää ajatukseni siitä, mitä tiedän sinun todellisuudessa olevan, sen sijaan että pysyisin tässä ja kärsisin tilanteessa, jossa emme tunne yhteyttä.

Sen voi sanoa myös näin: olen nähnyt sinut Lähteen taajuudella ja olen nähnyt sinut poissa Lähteen taajuudelta, ja pidän sinusta eniten Lähteen energiataajuudella, mutta kun minä itse olen Lähteen taajuudella, sillä ei ole väliä.

Kun minä itse olen Lähteen energiavärähtelyn taajuudella, sinä saat olla sellainen kuin haluat, koska rakkauteni sinua kohtaan on ehdotonta. Sinä et ole enää vastuussa siitä, mitä minä tunnen. Kuvittele, millaisen vapauden annat kenelle tahansa sanomalla tämän! Minä itse vastaan siitä, mitä tunnen. Kun tiedän tämän, minun ei edes tarvitse pyytää sinulta samaa takaisin itselleni. Olen niin hyvä ehdottomassa rakkaudessa, että en tarvitse sinua kertomaan, miten se tehdään.

Mieti hetki, mitä me tässä yritämme sanoa? Minä voin hyvin sinusta riippumatta. Sinä et ole tässä pomoni. Minä olen itseni pomo. Minulla on kyky olla Lähteen taajuudella riippumatta itseäni ympäröivistä olosuhteista. Minä saan ehdotonta rakkautta / Minä osaan ehdottoman rakkauden. (I get unconditional love.)

Ystävät, olette varmaankin ymmärtäneet jo nyt, että te olette Lähteen energia fyysisessä kehossa ja että tällä elämällänne on tarkoitus? Että se tarkoitus on laajentuminen? Riemukas laajentuminen? Ymmärrättehän, että ette koskaan saa sitä valmiiksi, ettekä myöskään pysty tekemään sitä väärin? Miksi ette voi tehdä sitä väärin? Siksi, että se ei tule koskaan valmiiksi. Tämä voi kuulostaa tai tuntua tasapainottomalta ja ehkä jopa väärältä, mutta tuntiessasi jonkin olevan ehkä väärin, synnytät samalla tunnetta siitä, mikä olisi oikeampaa. Lähde sisälläsi luottaa niin paljon mielipiteeseesi siitä mikä olisi sinulle parempaa, että se hyväksyy sen täysin ja siitä tulee värähtelyltään sitä parempaa vastaava, ja se pysyy siinä, kunnes sinä löydät tiesi siihen samaan.

Olemme puhuneet meditaatiosta, mielen hiljentämisestä ja kiitollisuudesta keinoina päästää irti vastustuksesta. Ottaen huomioon elämäsi laajuuden ja monimuotoisuuden, asiat jotka ovat aktiivisesti vaikuttamassa elämässäsi nyt, riittävät siihen, että vapautat kaiken vastustuksen, jota sinuun on kertynyt koko elämäsi aikana.

Ei sinun tarvitse välttämättä palata elämässäsi 20–30 vuoden taakse tai edes eiliseen tekemään rauhaa jokaisen kokemasi epäreilun asian kanssa. Sinne ei tarvitse palata korjaamaan niitä asioita, koska kaikki mitä on omassa energiavärähtelyssäsi aktiivisena NYT, tuo todisteita tässä hetkessä osoittamaan, mikä on energiakentässäsi aktiivisena. Vedät koko ajan puoleesi värähtelylläsi todisteeksi asioita, jotka osoittavat sinulle, mitä teet. Tiesitkö että se miten elät, mitä teet elääksesi ja miten se sujuu, on värähtelysi tason todiste? Kehosi tilaa osoittaa, mikä on värähtelysi taso. Se mitä elämäsi ihmissuhteissa tapahtuu, osoittaa värähtelysi tasoa. Pankkitililläsi oleva raha osoittaa värähtelysi tasoa. Kaikki mikä on manifestoitu elämääsi – autosi, asuinpaikkasi, käyttämäsi vaatteet ja kehosi tila – on energiasi värähtelyn osoittaja. Ne osoittavat sinulle aina ja koko ajan sitä, mitä tunteita tunnet. On siten tärkeää tunnistaa, mitä tunteita kokee, ja myös pyrkiä tuntemaan parhaita mahdollisia tunteita joka asiasta.

Esimerkki: joku rakastamasi ihminen kertoo sinulle valheen, ja se satuttaa sinua. Ajattelet, että hänen ei olisi pitänyt valehdella ja hänen olisi pitänyt luottaa sinuun enemmän, ja että toivot että hän ei olisi valehdellut. Sitten kamppailet hänen kanssaan saadaksesi selville, miksi hän valehteli, mistä valhe sai alkunsa ja yrität ymmärtää valehtelun motivaation. Et varmaankaan saa näitä selville, mutta voit sen sijaan käsittää siinä hetkessä, että asiaa aiheuttaa sinulle epämukavuutta, ja voit valita siinä paremmalta tuntuvan ajatuksen. Se voi olla esimerkiksi sellainen, että et käsitä miksi hän teki niin, ja jo tämä voi helpottaa hieman. Sitten muistat ehkä, että itsekin valehtelit joskus, mikä voi saada sinut tuntemaan olosi paremmaksi. Sitten saatat ajatella, että ainoa kerta jolloin valehtelit, johtui siitä, että et uskonut toisen ihmisen pitävän totuuden kuulemisesta ja halusit hänen tuntevan olonsa mahdollisimman hyväksi, joten ehkä voit löytää myötätuntoa tästä ajatuksesta. Sitten ehkä huomaatkin ajatella jo, että et edes tiedä miksi teet koko asiasta niin suuren numeron. Et välttämättä enää edes muista, mistä koko asiassa oli kysymys, ja ihmettelet, miksi teet tästä niin suuren jutun, ja muistat myös että edessäsi on ihminen, jota todella rakastat. Sitten ehkä muistatkin jo, että ei ole oikeastaan väliä, mitä hän tekee. Sillä miten itse tunnet häntä kohtaan, on merkitystä. Muistat, ettei sinun olisi pitänyt vaatia häntä käyttäytymään tietyllä tavalla rakastaaksesi häntä, koska sinä itse olet se, joka tarjoaa ehdotonta rakkautta. […]

Tällä tavalla voi käydä läpi kaikki mahdolliset tilanteet ja saada siihen rutiinia. Etsitään siis itselle paremmalta tuntuva ajatus toisensa jälkeen. Sinusta tulee tällä tavalla ennen kuin huomaatkaan värähtelyltäsi Lähdettä vastaava olento.

Käsitätkö, kuinka lähellä ajallisesti olet kaikkea sitä laajentumista ja iloa, mitä varten olet tähän elämään tullut? Niin lyhyt aika, niin lyhyt välimatka. Se vaatii vain, että piittaat itse siitä, mitä tunnet, ja halua siirtää itseäsi tietoisesti ylöspäin tunteiden värähtelyskaalalla. Pääset siten takaisin sen värähtelytaajuuteen, mitä todellisuudessa olet.

Kun teet tätä joka päivä, näet maailmaa yhä enemmän Lähteen silmin. […]

Käsität tulleesi tänne riemukasta laajentumista varten, ja toivot samaa kaikille.

****************************************************

Hyvää tätä hetkeä Sinulle, lukijani!

Katrina Lumikallio

2019-08-03T04:54:48+03:00 03.08.2019|