Oletko valmis seuraavalle reikikurssillesi? Miksi tai miksi ei?

Tässä avuksi muutamia ajatuksia aiheesta. Reikikurssilta toiselle etenemisen oikea ajankohta voi nimittäin olla joskus kimurantilta tuntuva asia.

Olet ehkä käynyt Reiki 1 -kurssin joskus. Siitä on kulunut enemmän tai vähemmän aikaa, ja nyt mietit, että haluaisit tulla seuraavalle kurssille, tai se ajatus on voinut olla jo heti edellisen kurssin aikana tai sen jälkeen.

Yhtäältä sanoisin, että hienoa että reikin opiskelu eteenpäin kiinnostaa! Toisaalta hiukan tylsästi painan jarrua ja totean, että on viisasta hyvä pysähtyä hetkeksi arvioimaan asiaa.


Kysymyksiä avuksesi:

1) Miltä reikin harjoitusten tekeminen on sinusta tuntunut? Oletko kokenut saavasi menetelmästä itsellesi jotakin myönteistä? Mitä se on?

2) Oletko tehnyt edellisellä kurssilla esitellyistä harjoituksista vähintään joitakin säännöllisesti; mieluiten päivittäin? Miten siihen sitoutuminen on onnistunut, ja mitkä ovat olleet sen suurimpia haasteita sinulle?

Jos et ole tehnyt, saattaa olla tarpeettoman epävarma olo jatkokurssilla, kun edellisenkin tason harjoitukset ovat ehkä hakusessa. On itsellesi ystävällistä harjoitella niitä. Toisekseen menetelmästä on eniten iloa, jos sitä käyttää. Sama idea kuin lääkkeiden kanssa: vain otetusta lääkkeestä on apua. – En nyt tässä jatka lume-vaikutuksesta keskustelemiseen, mutta idea tuli esille.

Älä murehti mennyttä, jos harjoittelu on jäänyt vähemmälle. Menneen murehtiminen ei hyödytä. Tänään on uusi päivä. Reikin neljäs periaate (gokaista): tee harjoituksesi! Voit aloittaa harjoittelusi nyt aktiivisemmin uudelleen ja samalla tutkia ajatuksella, mihin kohtaan arjessasi saisit itsellesi sellaisen lyhyenkin hetken, jolloin sitoutuisit tekemään jonkin harjoituksista joka päivä.

3) Ketä varten koet harjoittavasi reikiä ja miksi? Ole tässä itsellesi rehellinen. Reiki on ensisijaisesti oman henkisen kasvun tueksi tarkoitettu menetelmä. Toisten hoitaminen on toissijaista, koska toisia ei varsinaisesti voi ”parantaa”. Jokainen tekee sen työnsä lopulta itse. Reikin harjoitukset on siihen yksi apukeino.

Silti myöskään toisten hoitaminen ei ole tietenkään turhaa. Joskus vain toisten hoitaminen voi tuntua kiinnostavammalta kuin omien harjoitusten (hengitysmeditaatio, gokai, itsehoito) tekeminen, ja silloin on hyvä pysähtyä miettimään, miksi näin on. Tuntuvatko harjoitukset vaikeilta, koetko että onnistut jostakin syystä niistä huonosti, tai etkö löydä aikaa niille juuri nyt?



Kuinka pitkä väliaika kurssien välissä?

Tähän on vaikea antaa mitään tarkkaa ja jokaiselle oikeaa vastausta. Reiki 1 -kurssin ja reiki 2 -kurssin välissä on yleensä kuitenkin hyvä olla vähintään muutamia kuukausia. Suosittelen yleensä kolmea kuukautta, jos jotakin kysytään, mutta pidempikään väli ei haittaa ollenkaan. Menetelmän harjoituksiin on hyvä tutustua kaikessa rauhassa ja myös käyttää niitä mieluiten päivittäin, vaikka lyhyestikin. Vähänkin on parempi kuin ei ollenkaan.

Ennen reiki 3 -kurssin aloittamista on ollut hyvä harjoittaa reikiä edellisen kurssitason opeilla pidempään.

Tämä on loppujen lopuksi elämänmittainen matka, jolla ei ole kiire edetä kurssilta toiselle. Minne meillä on oikeasti kiire? Sitä olen joskus omaakin matkaani taaksepäin katsoen ajatellut hieman huvittuneena. Matkahan on sinua itseäsi varten.


Mitä kurssilta ”valmistuminen” tarkoittaa?

Kurssitodistus on ikään kuin ajokortti, kuten tapaan kursseillani sanoa. Se tarkoittaa, että tämän tason harjoitusmenetelmät on saatu käyttöön ja niiden kanssa saa treenata itseään nyt itsenäisesti.

Se ei tarkoita, että olisit sen kummemmin ”valmis” joltain reikin tasolta. Se on vain mahdollisuus harjoittaa saamiasi oppeja, ja etenisit mielen hiljaisuudessa ja todellisen olemuksesi tavoittamisessa.

Jopa reiki 3 -kurssin päättyminen aikanaan tarkoittaa vain sitä, että voit jatkaa itsenäisesti. Kuten ensimmäinen reikiopettajani Sanni sanoi, saatan sinut reiki master -matkasi alkuun. Se matka jatkuu hamaan tulevaisuuteen, mutta luotat itseesi enemmän sen kulkijana. Näin se on mennyt minullakin.

Emme tule varsinaisesti ”valmiiksi”, koska mistä olisimme valmiita? Elämästäkö? Kaikessa olevan elämänenergian (ki) hallitsemisessa? Se taitaa olla aika epärealistinen tehtävä, mutta jos olemme oppineet käyttämään saamiamme harjoitusvälineitä ja myös löytämään rauhaa itsestämme sekä luopumaan tarpeettoman dualistisista asenteistamme ja arvostelmistamme, olemme jo edenneet tiellämme jonkin verran.

Tässäpä jotakin pohdittavaksi. Ota yhteyttä https://www.lumikallio.fi/yhteystiedot/ silloin kun aika on sopiva! Voimme tarvittaessa arvioida sitä myös yhdessä esim. puhelinajan sopimalla.

– Katrina

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *