Kuka olen? 2021-03-22T20:58:39+00:00

KATRINA LUMIKALLIO
s. 1977

Terve,

olen espoolainen reikiopettaja ja energiahoitaja, joka toimii hyvien kulkuyhteyksien päässä Espoon Kivenlahdessa. Kotini toimii hoitolana ja kurssipaikkana, joten puhun siitä kotihoitolana nimeltä Reikihoitola Lumikallio.

Allergisille tiedoksi, että paikka ei ole aivan allergiavapaa. Täällä vierailee ajoittain hoitokissoja, vaatteideni mukana tulee ajoittain toisesta työstäni kotiin myös  koirankarvoja, ja voipa olla, että omistan vielä tulevaisuudessa itsekin 1-2 kissaa. Pääosin täällä ei nyt kuitenkaan ole paikalla eläimiä.

Teen työtä kotihoitolassani sivutoimisena yksityisyrittäjänä. Olen päätyöltäni Espoon kaupungin vammaispalvelujen listoilla henkilökohtaisena avustajana. (Jos joku lukijani tarvitsee avustajaa, minua voi pyytää siihenkin Espoon alueella tekemään joitakin tunteja viikossa. Nykyinen työni on hyvinkin osa-aikainen.)

Reikihoitola Lumikallio syntyi kesällä 2018 ja olen toiminut siitä alkaen kotihoitolassani ilman katkoksia. Voin tehdä tässä omaa unelmatyötäni: voimautan ihmisiä jatkamaan omia elämänpolkujaan työvälineillä, jotka johtavat kohti suurempaa itsetuntemusta, oman elämän hallintaa ja korkeampaa energiaa. Tällä voimautumisella on suuri potentiaali tuottaa hyvinvointia, tasapainoa ja harmoniaa olemuksemme ja elämämme kaikille osa-alueille. Reiki ei ole kuitenkaan ”taikaa”, joka poistaa kaikki ongelmat tuosta vain. Se tukee myönteisiä muutoksia ja elämän harmonisoitumista. Kauttani voi saada työvälineitä itsensä työstämiseen ja korkeamman energian tavoittamiseen ja ylläpitämiseen. Kertaluonteinen energiahoitokin voi tehdä joskus yllättävän paljon.

Viralliset koulutustittelini ovat Reiki Master, Access Consciousness Bars Practitioner, Theta Healing Practitioner, yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM) ja ammattileipuri. Tärkeimmät aineeni olivat maisterin tutkinnossa sukupuolen ja seksuaalisuuden tutkimus, musiikkitiede ja kasvatustiede. Filosofia kiinnosti myös paljon, mutta en ehtinyt ottaa filosofiaa virallisemmin sivuaineekseni.

Metafysiikka ja monenlaiset vaihtoehtoiset tavat huolehtia omasta hyvinvoinnista ovat kiinnostaneet minua myös niin kauan kuin muistan. Reikin tielle lähdin kuitenkin vasta nelikymppisenä.

Olen harrastanut nuoruudestani asti numerologiaa, ja teen nykyisin myös ammattimaisesti numerologisia kirjallisia tulkintoja. Jos tiedät jo jotakin numerologiasta, voin kertoa itsestäni sen verran, että elämänpolun numeroni syntymäajasta katsoen on 11 (s. 28.4.1977) ja koko nimi Katrina Celeste Angelica Lumikallio. Voihan joku haluta tutkia mahdollista tulevaa hoitajaansa tai opettajaansa myös syöttämällä tiedot johonkin numerologiasovellukseen, ja katsomalla siitä, millainen minun voisi olettaa olevan ja mitä hallitsevan… Pankkitiliäni näillä tiedoilla ei kuitenkaan vielä kukaan pääse ryöväämään eikä varastamaan passiani.

Nimikirjaimeni ovat siis KCAL eli kilokalori, ja niiden voi ajatella olevan energiahoitajalle melko sopivat. Tahatonta arjen komiikkaa… Tässä olikin aasinsilta siihen, että otan työni ja oman kehittymiseni vakavasti, mutta en sentään itseäni, ja minut pidempään tunteneet ovat oppineet, että täältä löytyy mm. runsaasti puujalkahuumoria. Tilannekomiikan hyödyntäminenkin astuu toisinaan kuvioon kuin itsestään. En ole persoonaltani vakavimmasta ja kuivimmasta päästä vapaalla tai myöskään opettajana.

Oman alani yhdistys on vapaalla lähellä sydäntäni. Syksyllä 2019 perustettiin uusi yhdistys nimeltä Energiahoitajien tuki ry, jonka perustajajäseniin kuulun. Tarkoitus on parantaa energiahoitojen tunnettavuutta ja asemaa Suomessa. Yksi keino tähän ovat vuosittain järjestettävät Energiamessut. Ensimmäiset pidettiinkin jo lokakuussa 2020 Vantaalla upeassa Katrinebergin kartanossa.

Tämän sivun yläosassa sekä vasemmalla näkyvissä kuvissa on omaa energiaani (ihan ”normienergiani” sekä sielunkuvani ja sielunpolkuni tässä elämässä) intuitiivisesti maalattuna. Ylemmässä pikkukuvassa ovat omat maalaukseni ja alempi maalaus on tässä lähellä  Kivenlahdessa vaikuttavan kollegan, Johanna Nonna Mattilan, maalaama. Alimman pikkukuvan pandapehmo avustaa hieman kursseillani 🙂

Jos pitäisi sanoa, olenko enemmän energiahoitaja vai Reikiopettaja, vastaus on minulle selvä: opettaja. Se on ollut koko ajan minua enemmän työllistävää kuin energiahoitaminen. Teen kuitenkin koko ajan myös jonkin verran hoitoja sekä paikan päällä Kivenlahdessa että kaukoversioina, sen mukaan kuin on asiakkaita.

Hoidossa käyminen on myös mukava tapa tutustua alustavasti mahdolliseen tulevaan omaan Reikiopettajaan. Ei tarvitse ostaa sikaa säkissä, vaan voit käydä tunnustelemassa ensin, resonoinko sinulle vai en. Se on jopa järkevää. Toki näiden sivujen kauttakin tulee varmasti hyvä käsitys siitä, kuka ja mitä minä olen. En myöskään pahastu siitä, jos valitsisitkin sitten jonkun toisen opettajan. Eri opettajat sopivat erilaisille ihmisille.

Reikipolustani: Opiskelin ensin länsimaista Reikiä opettajatasolle saakka. Kyseessä oli Reiki-yhdistyksiin kuulumattomalla eli ns. vapaalla opettajalla opiskeltu Usui/Tibetan Reiki, The International Center For Reiki Trainingin perustajan William Lee Randin jalanjäljissä.

Kiinnostuin kuitenkin jo silloin ns. alkuperäistä japanilaista Reikiä tutkineiden ulkomaisten Reiki Masterien teksteistä. Koin länsimaistuneen Reikin oppini hieman ohueksi. Siinä ei opetettu esimerkiksi meditaatiota, mikä on kuitenkin olennainen osa Reikiä, ja myös Reikisymbolien ymmärrykseni jätti mielestäni edelleen reippaasti toivomisen varaa. Sain kaipaamaani  erityisesti hollantilaisen Reikiopettajan Frans Stienen teksteistä. Frank Arjava Petterin kirjat viehättivät minua myös, ja olen jatkanut mm. heidän tekstiensä parissa myöhemminkin.

Reiki on meditatiivinen ja kokemuksellinen tie, jolla etenemisessäni on ollut hyödyksi lukea toisten siitä kirjoittaneiden ajatuksia. Suoraa kokemusta ei pysty välittämään toiselle sellaisenaan, mutta sitä kohti voi ohjata eri tavoin. Samalla on kirkastunut hyvinkin se, että eri Reiki Mastereilla ja Reikisuuntauksilla on erilaisia painotuksia ja ymmärryksen tasoja, eivätkä kaikki Reikin lukuisat suuntaukset ja kirjoittajat resonoi minulle. Ei tarvitsekaan. Jokainen opettaja on lopulta omannäköisensä ja kokonaisuus, joka välittää oppilailleen sen, mitä hän itse on siihen mennessä oppinut.

Oma ymmärrykseni täydentyy mm. meditoimisen ja lukemisen (ja erityisesti aikaisemmin muidenkin henkisten teiden edustajien) ansiosta, ja tässä vaiheessa omaa tietäni voin sanoa, että Reikin puolella juuri Frans Stiene resonoi minulle näemmä vuodesta toiseen parhaiten. Hänen tekstinsä avasivat minulle Reikisymbolien ja koko Reikin ymmärrystäni enemmän kuin kenenkään toisen opetus missään vaiheessa. Hän edustaa suoraan Japanista tulevaa ns. alkuperäistä Reikiä eikä länsimaistunutta Reikiä, joka tulee tyypillisesti USA:n kautta. Oma opetukseni on niiden toivottavasti kohtalaisen sulavaa fuusiota. Olen itsekin vapaa eli Reikiyhdistyksiin kuulumaton opettaja.

Ymmärrän sen, että Reikiopettajana olen edelleen jatkuvan kehittymisen tiellä, joka ei pääty koskaan. Olen halunnut syventää omaa ymmärrystäni koko ajan lisää. Opetukseni on elänyt oman kehitykseni mukana ja tekee niin varmasti jatkossakin. Oikeat oppilaat ovat löytäneet minut oikeina aikoina. Olen heistä jokaisen kohtaamisesta kiitollinen, ja toivon heille hyvää matkaa eteenpäin 🙂

Menin länsimaisen Reikin ns. loppuun asti opiskeltuani lopulta syksyllä 2019 Helsinkiin Usui Reiki Ryoho ry:n (alkuperäisen japanilaisen Reikin yhdistys Suomessa) kurssille tekemään Reiki 1 -tasoni uudelleen japanilaisesta näkökulmasta. Koen tämän olleen hyödyksi sekä omalle Reikin harjoittamiselleni että opettajuudelleni. Opettajanani toimi tällöin Nina Näränen, joka puolestaan oli opiskellut Kari Pauluksella. Kari Paulus taas on opiskellut Reikiä Japanissa Masaharu Uenon johdolla, joka puolestaan on opiskellut kolmella eri Usui Reiki Ryoho Gakkain opettajalla. Gakkai on itsensä Reikin perustajan Mikao Usuin 1920-luvulla luoma japanilainen Reikiyhteisö, joka on yhä olemassa.

Jos tarkempi Reikisukupuuni kiinnostaa, se on nähtävissä Reikihoitola Lumikallion Facebook-profiilissa ja Instagramissa yhtenä kuvana, sekä sen saa myös minulta sähköpostilla tai livenä pyytäen nähtäväksi. Kursseillani se kuuluu tietenkin kurssimateriaaliin.

Energiahoitajana hoidan Reikillä ja teen myös Access Bars -hoitoja. Nämä ovat tietysti eri lajit ja eri kerroilla harjoitettavia hoitomuotoja. Theta Healingin oppini kulkee mukana lähinnä osana omaa tietoisuuttani. Reikissä opetan kaikkia kolmea Reikitasoa (Reiki 1-3).

Tervetuloa Reikihoitola Lumikallioon kokemaan energiahoidon rakkaudellinen rauhoittavuus, ja opiskelemaan sitä ehkä itsekin! Se on alussa perusteiltaan helppo omaksuttava lähes kenelle tahansa, ja se alkaa auttaa ihmisen omaa henkistä kehitystä eteenpäin. Siinä kehittyy lisää koko loppuelämänsä ajan.

Hoitaviin tapaamisiin! 

Katrina Lumikallio

Mitä muuta kertoisin? Edellä oli tärkeimmät, mutta on mielestäni hyvä, että tiedät mahdollisen energiahoitajasi tai Reikiopettajasi maailmankuvasta melko paljon, ennen kuin valitset, kenelle menet. Haluan olla siksi avoin.

Olen päätynyt viime vuosina ajattelemaan, että kuljen tässä elämässä monien erilaisten maailmankatsomusten läpi. Saan selville mitä ne sisältävät, miltä niiden sisällä tuntuu ja mistä viitekehyksistä käsin ihmiset ajattelevat ja toimivat kuten toimivat. Sen jälkeen voin suhtautua ymmärryksellä kaikkeen siihen, mitä olen nähnyt ja kokenut. En tekisi kaikkea samaa kuin tein itse aikaisemmin ja mitä näen maailmassa, koska se ei tunnu itselleni enää hyvältä ja sopivalta, mutta ei ole tarvetta tuomita toisia, jotka ovat erilaisissa vaiheissa elämissään, ja oppimassa eri asioita kuin minä itse juuri nyt. Tunnen Lähteen katsovan silmieni ja sydämeni kautta tätä maailmaa, ja sen katseen luonne on universaali rakkaus riippumatta siitä, mistä joku tulee ja mitä hän on elämässään kokenut.

Mitä vaiheita olen kokenut? Lapsuuteni koti oli vanhempieni osalta hyvin konservatiivisesti ja ahdaskatseisesti uskonnollinen jo toisessa sukupolvessa. Sitä hallitsi helluntaiherätys, mikä on yksi karismaattisen kristillisyyden haaroista. En omaksunut sitä koskaan itselleni ja muutin siitä kodista pois 19-vuotiaana, mutta ajatus korkeammasta voimasta tuli sieltä enkä ole ollut koskaan ateistinen, joskaan en voi sanoa olleeni koskaan myöskään uskonnollinen. Olen laajemmin henkinen. Näen ns. totuuksien palasia siellä täällä, mutta en ole tuntenut tarvetta kiinnittyä vain johonkin yhteen ainoaan ihmisten luomaan järjestelmään.

Tuon jälkeen tuli pari-kolmekymppisenä akateeminen vaihe ja olin melko tiedekeskeinen. Aioin maisterin paperien jälkeen jopa tutkijan uralle eli tohtorikoulutettavaksi, mutta kokemani burn out suuntasi elämää toisin. Ajattelin joka tapauksessa silloin, että tieteellä ratkaistaan kaikki tarpeellinen, ja otin reilusti välimatkaa uskonnolliseen maailmaan, jonka vaikutuspiirissä olin kasvanut. Olin myös ollut alusta saakka siihen maailmaan monilta ominaisuuksiltani hyvin sopimaton, mikä helpotti siitä erilläni pysymistä. Olin nimittäin kiinnostunut vääristä asioista: paranormaaleista ilmiöistä, numerologiasta, grafologiasta eli käsiala-analyysista, astrologiasta (johon en tosin ole koskaan paneutunut syvemmin), ja tuossa yhteistössä äärimmäinen kauhistus oli tietysti, että olin alusta asti kiinnostunut poikien sijaan tytöistä.

Tiedemaailman jälkeen tuli elämääni vuosina 2011-12 ns. salaliittoteoriavaihe, jossa uskoni viranomaisauktoriteetteihin kärsi vahvasti, ja aloin katsoa maailmamme kulissien taakse. Jos aikaisemmat vaiheet olivat olleet minulle melko epävoimautuneita kokemuksia, tämä vaihe oli jo voimautuneempi, koska en uskonut enää suoraan, mitä jokin auktoriteetti kertoi. Se oli kuitenkin edelleen pelon ja toivottomuuden sävyttämä, koska suuri osa noista salaliittojutuista loi tunnetta, että kaikki menee tässä maailmassa päin mäntyä, koska meitä hallitsee ylempää negatiivisen energian pieni ja rikas eliitti, emmekä lopulta ehkä voi sille mitään.

Tämä vaihekin meni ohi, ja päädyin sitten meditaation pariin ja sen jälkeen lopulta myös Reikikursseille. Näiden tuloksena on tullut todellisempi voimautuminen ja ymmärrys, että ei ole itseni ulkopuolista ”pelastajaa”. Jokainen luo joka hetki omaa elämäänsä, ja sitä voi tehdä myös tietoisesti eikä vain ulkopuolisiin tapahtumiin autopilotilla reagoiden.

Koen, että olen saanut kokea tähän asti rikkaan elämän. En tarkoita taloudellisesti rikasta, mikä olisikin hyvin kapea tapa ajatella rikkautta tai runsautta. Siinä mielessä olen elänyt aina melko vaatimatonta elämää enkä ole edes välttämättä tavoitellut suuria. Puhun kokemuksellisesta rikkaudesta, joka on auttanut kohti suurempaa ymmärrystä olemassaolostamme ja oman elämäni aktiivisempaa luomista.

Jokaisen elämänpolku on erilainen. Mielenrauhaan ja itsensä tuntemiseen voi päästä monia eri teitä pitkin. Reiki on niistä yksi ja siitä on käytännönläheistä ja helpohkoa aloittaa, vaikka ei olisi aikaisempaa taustaa energiahoitamisen puolella. Monista eri paikoista voi löytää omalla polulla auttavia ajatuksia ja työvälineitä, ja samatkin asiat avautuvat eri ihmisille eri lähteiden kautta. Reikin syvempi olemus on avautunut minulle alun perin muualla kuin Reiki-kursseilta ja -kirjoista. Muualla näitä asioita sisäistettyäni ymmärsin myös Reikin olemusta paremmin. Reikipolku on toki elinikäinen matka ja aina voi oppia lisää. Se on kiehtovaa.

Mitä olen saanut henkisellä tielläni?

Ensisijaisesti voin mainita rauhallisemman mielen. Pinnalla kulkevien ajatusten takana on koko ajan aistittavissa äärimmäisen valoisa äärettömyys. Siinä ei ole aikaa eikä tiettyä paikkaa. Ei myöskään persoonaa. Kaikki ”vain” on. Se on puhdas ja kiinnittymätön tietoisuus, joka on löydettävissä ajatusten ja tunteiden takaa äänettömänä ”todistajana”, aivan kuten Eckhart Tolle on hienosti esittänyt.

Siihen kuuluu myös ilo, kiitollisuus ja kyky kokea tietoisuudellaan rakkautta kaikkea olemassa olevaa kohtaan. Se ei tarkoita, etteivät monet asiat maailmassa voisi olla paremminkin ja että tämän persoonani ei kannattaisi tehdä mitään sen eteen omalta osaltaan. Parempaa kohti vieviä muutoksia tapahtuu, kun yksilöt tekevät korkeampia valintoja. Toisia ei voi kuitenkaan pakottaa muuttamaan jotakin ilman, että se herättää vastustusta. Tapaankin joskus sanoa, että ole täällä taistelemassa minkään puolesta tai mitään vastaan, vaan nostamassa tietoisuutta siitä, miten luoda itseen suurempaa harmoniaa. Sillä puolestaan on taipumusta muuttaa elämää. Se luo parhaimmillaan ketjureaktiota eteenpäin ilman pakotusta, painostusta tai manipulointia. Maailma muuttuu yksilö kerrallaan, omasta vapaasta tahdostaan.

Tunnistan lisäksi nykyisin, mitkä asiat tukevat hyvinvointiani ja mitkä puolestaan vähentävät sitä. Osaan siten asettaa tarvittaessa rajoja, mitä en ole osannut aina. On siis helpompaa tehdä omaa hyvinvointia paremmin palvelevia valintoja.

Toki tämä kaikki on saanut minut myös nostamaan omia standardejani elämän suhteen. En voi valita enää lainkaan helposti asioita, jotka palvelisivat hyvinvointiani heikosti. En esimerkiksi voisi tyytyä enää menneisyyteni parisuhteiden kaltaisiin suhteisiin, joissa meillä ei ollut paljoakaan yhteistä henkisellä tasolla ja mukana oli jopa halveksuntaa puolin ja toisin toisen maailmankuvaa kohtaan. Koin että enemmän toisilta minun suuntaani, mikä toki sulki tehokkaasti niissä suhteissa vuorovaikutusta ja luottamusta. En ollut tosin itsekään täydellinen ja toivoin toisten muuttuvan, mutta ei elämä toimi niin. Päädyin toistuvasti parisuhteisiin, joissa vastapuoli halveksi henkisyydestä kiinnostumista ja täydellinen ateismi oli tyypillisin kohdattava. Opin vaikenemaan ja yritin säilyttää harmoniaa sillä tavalla. Sehän ei tietenkään pitkälle toiminut. Enää ei kiinnosta edes yrittää mitään tuollaista, koska se on hyvin puolinaista elämää.

Nykyisin odotan itsestään selvyytenä sitä, että omia mielenkiinnonkohteita ei tarvitse piilottaa lähimmiltä. Rehellisyys ensin nimenomaan itselle on tärkeää aivan kuten Reikin periaatteissakin ohjataan. Ymmärrys jokaisen vapaasta tahdosta ja sen kunnioittamisen tarpeellisuudesta on avautunut uusilla tavoilla. Siihen ei sisälly enää tuomintaa kenenkään toisen tietä kohtaan. On vain asioita, joita en itse halua enää kokea, ja asioita joita valitsen kokea siksi, että ne resonoivat minulle ja aidosti haluan kokea ne. Olen kyllä aidosti palveluhenkinen ja pidän ihmisten parissa toimimisesta, mutta erityisen miellyttämishaluinen en enää ole.

Fyysisen tason asioista mainittakoon, että lähes 20 vuotta kipuillut polveni on tullut Reikin myötä kivuttomaksi enkä tarvitse polvikivun takia nykyisin mitään hoitoa. Se kärsi aikoinaan raskaassa fyysisessä työssä leipomossa ja vaivasi siitä saakka. Aikaisemmin siihen auttoi vain MSM-jauhe säännöllisesti syötynä.

MSM on ravintorikkiä, jonka käyttö tunnetaan paremmin eläinlääketieteen puolella (esim. hevosten ja koirien nivelongelmien hoidossa) kuin ihmisten hoidossa. Ei sitä ainakaan kukaan lääkäri minulle neuvonut, vaan ohjeena oli lihasten vahvistamista kuntosalilla tai jollakin muulla tavalla, jotta polvi olisi paremmin tuettu. Tämä ei valitettavasti ratkaissut vuosien varrella mitään ja treenaaminen päinvastoin tuotti kovempaa kipua. MSM:llä pystyin pitämään polven kivuttomana, joskin unohdin sen ottamisen ajoittain pidemmiksi ajoiksi, ja kivun palaaminen palautti sen aina uudelleen mieleen. MSM poisti sen aina muutamassa päivässä, mutta tarvitsin sen myös jatkuvasti ylläpidoksi.

Reikiin tutustuttuani huomasin jossakin vaiheessa, että MSM oli ollut kuukausia tauolla eikä kipu palannut takaisin. En tarvitse siihen edelleenkään mitään, vaan polvi tuntuu olevan kunnossa. Polvesta ei löytynyt tutkimuksissa koskaan mitään korjattavissa olevaa vikaa. Kipuilu alkoi parikymppisenä raskaassa leipomotyössä, jossa polviin tuli vääntöä, kun työnsin raskaita ja huonosti kulkevia pinnavaunuja sekä taikinapatoja leipuri-paistajana työskennellessäni. Otan nykyisin tenniskyynärpäideni takia ajoittan akupunktiota ja selän ja raajojen hyvinvointia on tukenut sopivasti kalevalainen jäsenkorjaus.

Myös migreenityyppinen päänsärkyni on lähes kokonaan poissa. Kärsin siitä teini-ikäisestä alkaen ja kipukohtaus kesti kerrallaan migreenin maksimiajan, 3 vuorokautta. Reikin tielle lähtemisen jälkeen päänsärky harveni ja väheni merkittävästi.  Jos sitä tulee joskus, se liittyy enemmänkin nukkumisrytmin muutoksiin tai stressitilanteeseen, ja se on useimmiten lievää ja menee jopa itsestään yön aikana ohi. Ennen se saattoi päinvastoin alkaa yöllä eikä ainakaan parantunut siitä, ja kipulääkekin tehosi huonosti.

Minua puhuttelevia sitaatteja

Joku kysyi minulta: mikä sinun uskontosi on?
Minä vastasin: Kaikki polut, jotka johtavat Valoon.

Me palvoimme Jeesusta sen sijaan, että olisimme tehneet kuten hän teki omalla polullaan. Teimme Jeesuksesta pelkän uskonnon emmekä matkaa kohti ykseyttä Jumalan ja kaiken muun kanssa. Tämä siirtymä sai meidät takertumaan ”kuulumisen ja uskomisen” uskontoon sen sjaan että harjoittaisimme muutoksen uskontoa. (Vapaasti käännetty. KL. Alkuperäinen muoto: We worshipped Jesus instead of following him on his same path. We made Jesus into a mere religion instead of a journey toward union with God and everything else. This shift made us into a religion of ”belonging and believing” instead of a religion of transformation.) – Richard Rohr

Sillä hetkellä kun alat tarkkailla sisäistä ajattelijaasi, tietoisuuden korkeampi taso aktivoituu. – Eckhart Tolle

Asiat eivät tapahdu sinulle. Ne tapahtuvat sinun kauttasi. Sinä itse olet todellisuutesi luoja. Kun päätät muuttua, todellisuutesikin muuttuu vastaavasti. Sillä ei yksinkertaisesti ole mitään muuta vaihtoehtoa. – Gordana Biernat

Se mihin keskität huomiosi, lisääntyy. Saat sen, minkä kanssa olet (energialtasi) linjassa.

Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.  – Mahatma Gandhi