Kuka olen? 2023-01-19T20:08:45+02:00

KATRINA LUMIKALLIO
Energiahoitaja, äänimaljahoitaja, reikiopettaja,
YTM

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

  Arkistot

  Kategoriat

  Meta

  Tervetuloa tutustumaan siihen, kuka olen ja mitä teen!

  Olen espoolainen 45-vuotias… ihmisolento. Kuten tuossa nyt hiukan humoristiseen sävyyn ilmaisin, koen vähän (tai paljonkin) rajoittavaksi ahtaa itseäni erilaisiin tiukkoihin määritelmälaatikoihin. Sanoisin kuitenkin olevani yritykseni tehtävissä eniten henkinen fasilitaattori. Mahdollistan sinulle etenemistä henkisen kehityksen tielläsi kaikella sillä, mitä olen tässä elämässäni tähän saakka oppinut.

  Kuulostiko alku hieman hassulta? – No, ehkä minä olen vähän hassu ja vapaahkosti itseni, mutta sinäkin saat olla kaikkea mitä olet 🙂

  Maalaan myös tilauksesta akryylimaalauksia, sekä tietysti myös ilman tilausta omaksi ilokseni.

  Päätyökseni toimin henkilökohtaisena avustajana. 

  Vuonna 2018 perustamani yritys toimii nykyisin Espoon Matinkylässä. Se on sekä kaunis kotini että työtilani, jota asuttaa kanssani kaksi kissaa.

  Yritykseni olemassa olon motiivin voi sanoittaa näin: Olen sinulle läsnä ja muistutan sinua tietoisuuteni ja hoidossa läsnäolevan energian kautta omasta todellisesta olemuksestasi. Rohkaisen sinua sitä kohti työvälineillä, jotka johtavat lempeästi etsimään vastauksia kysymyksiisi omasta sisimmästäsi, kohti suurempaa itsetuntemusta ja lopulta harmonisempaa elämänkokemusta vapaampana sisäisistä rajoitteista, joita olet luonut tai antanut luoda itseesi.

  Palveluni mm. auttavat kehon omia luontaisia paranemisprosesseja rentouttamalla, rauhoittamalla ns. stressihermostoa (sympaattinen hermosto) ja edistämällä lepohermoston (parasympaattinen hermosto) toimintaa, ja hiljentämällä ajatuksia eli arkipäiväistä mielen kuhinaa joka ylläpitää stressitilaa. Reiki-kurssien avulla voit myös edetä henkisessä kehityksessäsi, oppia vähitellen luomaan itse yhä enemmän  omaa onnellisuuttasi ja voit huomata olevasi vähemmän riippuvainen toisten näkemyksistä, tunteista ja tekemisistä. Olet se, joka sinä todella olet, ja näet saman kauneuden toisissa.

  Koulutuksia, joita olen käynyt itse:
  – Ylioppilas 1996
  – Hotelli-, ravintola- ja suurtalousalan perustutkinto 1997
  – Elintarvikealan perustutkinto: leipomotekniikka (leipuri) 1998
  – Ammattileipurin ammattitutkinto 1999
  – Humanististen tieteiden kandidaatti 2007 (pääaine: musiikkitiede)
  – Yhteiskuntatieteiden maisteri 2007 (pääaine: naistutkimus, sivussa opiskeltu kasvatustiedettä ja musiikkitiedettä)
  – Energiahoitokoulutuksia vuodesta 2018 alkaen: Reiki Master, enkelihoitajakoulutus, Theta Healingin peruskurssi, Access Consciousness: Access Bars ja jatkokurssi Access Foundation, Golden Triangle
  – Intialainen päähieronta 2019 (tätä en kuitenkaan tee enää nykyisin)
  – intuitiivisen maalaamisen kursseja 2018-21
  – Sound healing: tiibetiläinen äänimaljahoito ja sointukylpyohjaaja 2021
  – Henkisen tietoisuuden koulutusta

  Mitä puuhaan asiakastöideni ulkopuolella?
  Olen harrastanut lähes koko elämäni taidetta jossakin muodossa, ja seurannut omaksi ilokseni  vielä useampia taidemuotoja. Lapsena ja nuorena harjoitin klassista musiikkia pääasiassa pianonsoiton muodossa. Kokeilin myös poikkihuilua ja kitaraa. Olin luontaisesti musikaalinen, joskaan en käytännön muusikkona kovin kummoinen, ja suurimmat vahvuuteni olivat musiikin historian ja musiikinteorian alueella. Niinpä päädyin aikuisena yliopistoon saakka opiskelemaan musiikkitiedettä pääaineenani HuK-tutkintoon saakka. Sitten loppui mielenkiinto siihen, ja vaihdoin pääainetta.

  Nelikymppisenä avauduin kuvataiteelle pääasiassa intuitiivisen ja abstraktin maalaamisen muodossa. Kuvataidenäyttelyjä on takana kaksi kappaletta. Niistä jälkimmäinen, Kirkkonummella Enkelikartanossa pidetty myyntinäyttely, päättyi juuri syksyllä 2022.

  Valmiita maalauksiani on toki aina nähtävänä kotonani Espoon Matinkylässä, missä niitä voi sekä katsella että halutessaan ostaa omaksi.

  Tai voit toivoa juuri Sinulle kanavoitua voimamaalausta tms. Asetun silloin kanavaksi, jonka kautta kankaalle tulee niitä värejä ja muotoja, joilla on sinulle jotakin annettavaa. Olen maalannut pyynnöstä esimerkiksi enkelienergioissa. Maalaan myös kanavoidusti sielunmaisemakuvia. Myös postitus on mahdollinen, jolloin ei ole pakko tulla paikan päälle tilaamaan, jos välimatka olisi liian suuri. En sinänsä tarvitse maalauksen kohdetta paikalle maalatessani, vaan maalaan aina kaikessa rauhassa omissa oloissani, mutta asiakkaan näkökulmasta on varmasti mukavaa tavata taiteilija itse livenä ja tuntea tämä paikan viba paikan päällä ennen tilauspäätöstä. Hyvä vaihtoehto onkin tulla vaikkapa energia- tai äänimaljahoitoon, joskin tottakai saa käydä katsomassa vain taidepuolen merkeissäkin 🙂

  Yhdestä tämän välilehden yläosan (muutaman sekunnin välein vaihtuvasta) valokuvasta voikin päätellä, että myös fantasiamaailmat kiehtovat minua. Olen pitänyt fantasiagenrestä eniten niin kauan kuin muistan, joskin sci-fi on kiinnostanut myös elokuvissa ja kirjallisuudessa. Nyt loka-marraskuiden vaihteessa 2022 otin fantasian omaksi ilokseni ja ehkäpä myös asiakkaiden viihteeksi myös näkyville asiakaskohtaamisissa. Päässäni oli haltiakorvat. Oli ihan hauska ja energiaa jo itsessään hauskuudellaan keventänyt look.

  Metafysiikka ja monenlaiset vaihtoehtoiset tavat huolehtia omasta hyvinvoinnista ovat kiinnostaneet minua niin kauan kuin muistan, joskin tietoisemmin lähdin näille teille vasta nelikymppisenä. Se vaati sen, että aikaisempi elämäni hajosi lähes joka osa-alueella, mikä tekikin samalla sopivasti tilan löytää itseni vähän uudella tavalla. Etsin ensisijaisesti omaa ”pään” hyvinvointia, ja löydettyäni sitä mitä olin kaivannut, koin luontevaksi jatkumoksi perustaa yrityksen ja olla läsnä toisille. Klassinen tarina siinä mielessä kai.

  Olen opettanut vuodesta 2019 alkaen yhtä henkisistä teistä, joka tunnetaan meillä varmaan paremmin energiahoitona. Nimittäin 1920-luvun Japanista lähtöisin olevaa Reikiä (Usui Reiki Ryoho). Itse miellän sen kuitenkin ensisijaisesti henkiseksi tieksi, jonka pääasiallinen harjoitustapa itselleni on meditaatio. Energiahoitajuus on sen sivutuote.

  Olen tarjonnut sekä pienryhmäkursseja että yksityisopetusta, joskin nykyisin toimin vain yksityisopettajana. Kurssit ovat olleet erityisesti vuodesta 2022 alkaen usein yksityisopetukseksi tilattuja, ja sitä voidaan toki pitääkin jopa ihanteellisena tapana opiskella Reikiä. Monet kokevatkin juuri tuollaisen yksilöllisemmän kurssikokemuksen saamisen ihanaksi. Silloin saa huomion kokonaan itselleen ja voi kysellä ja jakaa vapaammin, kuin mihin ehkäpä ryhmässä rohkenisi, ja joku jää ryhmässä myös helposti enemmän taka-alalle –  mikä ei myöskään ole ”väärin”, jos on sen tyyppinen ihminen että viihtyy enemmän hiljaa ja huomaamattomana siinä kohdassa elämäänsä.

  Joskus joku opiskelija hämmentyy tultuaan kurssille opiskelemaan energiahoitamista, ja sitten ilmeneekin, että tämä ei ole pelkkä energiahoito, vaan se on ensisijaisesti meditatiivinen henkisen kehittymisen tie, jossa dualistisessa katsomuksessa kiinni olevan mielen ja egon vapautumisen tuotteena syntyy yhä enemmän kykyä vaikuttaa myös ympärilleen harmonisoivasti. Nimenomaan tässä järjestyksessä: harmonisoidut itse, minkä myötä vaikutat myönteisesti laajemmallekin kuin vain itseesi.

  Suoraa kokemusta Reikistä ei pysty välittämään toiselle sellaisenaan, vaan se on kokemuksellinen tie, mutta Reiki-menetelmän keinoin esiin kaivettavissa olevaa todellista minää kohti voi ohjata.

  Olen ns. vapaa eli reikiyhdistyksiin kuulumaton reikiopettaja, ja juuri näin on hyvä. Se jättää tilaa tehdä tavalla, joka resonoi sen kanssa, mitä minä tietoisuudeltani todella olen.

  Reikiopettajana olen toki itsekin edelleen jatkuvan kehittymisen tiellä, joka ei pääty koskaan. Opetukseni on elänyt hieman oman kehitykseni mukana ja tekee niin varmasti jatkossakin. Oikeat oppilaat ovat löytäneet minut oikeina aikoina. Olen teistä jokaisen kohtaamisesta kiitollinen, ja toivon teille hyvää matkaa eteenpäin 🙂 Kun yksi opettaa, kaksi oppii jotakin. Niin se tapaa olla.

  Jos etsit itsellesi Reikiopettajaa, yksi kätevä tapa tutustua paikkaan ja minuun itseeni on käydä vaikka ensin jossakin hoidossani tai tulla toisinaan järjestämiini reiki-iltoihin tutustumaan.  Jokainen opettaja ei ole jokaiselle opiskelijalle se resonoivin vaihtoehto. En ota henkilökohtaisesti, jos päätät valita jonkun toisen. Valitse se, jonka luo aidosti haluat opiskelemaan. Se voin olla minä tai se voi olla joku toinen. Reiki 1 on peruskurssi, ja Reiki 2 on jatkokurssi. Niissä on standardimpi ohjelma. Reiki 3 on luonteeltaan enemmänkin mentorointia. Sen tavoite on tulla tällä tiellä itsenäiseksi, jolloin et enää tarvitse minua tueksesi.

  Ehkä kohtaamme joskus myös todellisessa elämässä.

  Kaunista tätä hetkeä Sinulle! 

  Katrina Lumikallio

  Muutamia hyviä sitaatteja

  We do not see things as they are; we see them as we are. (Anais Nin)

  I go walking
  beyond the forest
  where the world falls away
  and the white Light of forever fills the air.
  (Howard Shore: Feast of Starlight; soundtrack from the Hobbit)

  If you doubt your power, you power your doubt.
  You are your own authority. You make the rules.

  The enemy is fear. We think it is hate. But it is fear. (Gandhi)

  Living a lie is always stressful. (Byron Katie)

  If it does not feed the soul, let it go. Stay in your highest light. (Keleena Malnar)

  This is a wonderful day. I have never seen this one before. (Maya Angelou)

  Someone asked me: What is your religion? 
  I said: All the paths that lead to the Light.

  Sillä hetkellä kun alat tarkkailla sisäistä ajattelijaasi, tietoisuuden korkeampi taso aktivoituu. – Eckhart Tolle

  Asiat eivät tapahdu sinulle. Ne tapahtuvat sinun kauttasi. Sinä itse olet todellisuutesi luoja. Kun päätät muuttua, todellisuutesikin muuttuu vastaavasti. Sillä ei yksinkertaisesti ole mitään muuta vaihtoehtoa. – Gordana Biernat

  Se mihin keskität huomiosi, lisääntyy. Saat sen, minkä kanssa olet (energialtasi) linjassa.

  Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.  – Mahatma Gandhi

  Ei pidä unohtaa koulutuksen emansipatorista funktiota. Mitä enemmän ihminen tietää, sitä vapaampi hän on. (Prof., tutkija Jani Eerola, Turun yliopisto)

  Tietämisen ja ymmärtämisen välillä on suuri ero. Edellinen tapahtuu päässä, jälkimmäinen sydämess. (Daniel W. Fry)