Kuka olen? 2021-10-09T18:40:25+00:00

KATRINA LUMIKALLIO
Reikiopettaja, energiahoitaja, YTM

Reikihoitola Lumikallion sijainti: Espoon Matinkylässä
Email: lumikallio@gmail.com

Palvelut: Reiki 1-3-opetus, energiahoito (Reiki kontakti- tai kaukohoitona, Access Bars), numerologiset tulkinnat elämänpolusta.
Tuotteet: Intuitiiviset ja abstraktit maalaukset.

 

Heissan,

olen espoolainen Reikiopettaja ja energiahoitaja. Entinen leipuri ja sittemmin akateemista maailmaa muutamia vuosia nuuskinut, joskaan se ei puhutellut uraksi asti. Nykyiset kuvioni ihmisläheisessä palvelutyössä löytyivät vasta nelikymppisenä. Tässä tunnen olevani eniten omalla alallani.

Käytän Reikihoitola Lumikalliosta nimitystä kotihoitolani, koska kotini toimii myös yritykseni toimipaikkana. Työskentelen siinä sivutoimisena yksityisyrittäjänä.

Hoitolan muonavahvuuteen kuuluu myös kaksi karvakaveria, kissanpennut nimiltään Thieves ja Angel. Miau! Saat käydessäsi todennäköisesti myös kissaterapiaa, koska nämä kissat ovat varsin seurallisia.

Reikihoitola Lumikallio syntyi kesällä 2018 ja se on toiminut siitä alkaen ilman katkoksia. Voin tehdä tässä omaa unelmatyötäni: voimautan ihmisiä jatkamaan omia elämänpolkujaan työvälineillä, jotka johtavat kohti suurempaa itsetuntemusta ja korkeampaa energiaa. Tällä voimautumisella on suuri potentiaali tuottaa hyvinvointia, tasapainoa ja harmoniaa olemuksemme ja elämämme kaikille osa-alueille. Samalla voi tulla tietoiseksi, mitä oman voimautumisen  –   tai voisi ehkä sanoa paremminkin, että henkisen vapauden  –  esteenä  vielä on.

Reiki ei ole ”taikaa”, joka poistaa kaikki ongelmat tuosta vain. Se tekee tietoisemmaksi kaikesta, mitä on. Se on myös menetelmä, joka johtaa korkeampaan energiaan, henkiseen kehittymiseen ja kohti kaiken elollisen ehdotonta rakastamista. Se tukee myönteisiä muutoksia ja elämän harmonisoitumista. Meissä jo olevan potentiaalin edestä vain täytyy kuoria ensin sitä himmentäviä ”lampunvarjostimia”, joita elämä on meihin luonut. Olemme sallineet senkin luomisen, koska emme ole olleet tietoisia siitä, mitä ja miten luomme emmekä ole tunteneet omaa voimaamme.

Kauttani voi saada työvälineitä itsensä työstämiseen ja korkeamman energian ylläpitämiseen. Kertaluonteinen energiahoitokin voi tehdä joskus yllättävän paljon.

Viralliset koulutustittelini ovat Reiki Master, Access Consciousness Bars Practitioner, Theta Healing Practitioner, yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM) ja ammattileipuri.

Metafysiikka ja monenlaiset vaihtoehtoiset tavat huolehtia omasta hyvinvoinnista ovat kiinnostaneet minua niin kauan kuin muistan. Reikin tielle lähdin kuitenkin vasta nelikymppisenä.

Omalla ajallani maalaaminen, lukeminen ja alani yhdistys ovat lähellä sydäntäni. Syksyllä 2019 perustettiin uusi yhdistys nimeltä Energiahoitajien tuki ry. Kuulun sen perustajajäseniin ja hallitukseen. Tarkoitus on parantaa energiahoitojen tunnettuutta ja asemaa Suomessa. Yksi keino tähän ovat vuosittain järjestettävät Energiamessut. Niitä on pidetty jo kahtena peräkkäisenä syksynä (2020 ja 2021) kauniissa Katrinebergin kartanossa Vantaalla.

Reikipolustani:

Opiskelin ensin länsimaistunutta Reikiä opettajatasolle saakka. Kyseessä oli Reiki-yhdistyksiin kuulumattomalla eli ns. vapaalla opettajalla opiskeltu Usui/Tibetan Reiki, The International Center For Reiki Trainingin perustajan William Lee Randin jalanjäljissä. Se on ollut Suomessakin erittäin yleinen suuntaus.

Kiinnostuin kuitenkin jo silloin ns. alkuperäistä japanilaista Reikiä tutkineiden ulkomaisten Reiki Masterien teksteistä. Koin länsimaistuneen Reikin oppini hieman ohueksi. Siinä ei opetettu esimerkiksi meditaatiota, mikä on kuitenkin olennainen osa Reikiä. Myös Reikisymbolien ymmärrykseni jätti mielestäni edelleen toivomisen varaa. Sain kaipaamaani  erityisesti hollantilaisen Reikiopettajan Frans Stienen teksteistä. Frank Arjava Petterin kirjat viehättivät minua myös, ja olen jatkanut mm. heidän tekstiensä parissa myöhemminkin. Opiskelin myöhemmin Suomessa myös livenä lisää alkuperäisen japanilaisen Reikin opettajalla.

Reiki on meditatiivinen ja kokemuksellinen tie. Suoraa kokemusta ei pysty välittämään toiselle sellaisenaan, mutta sitä kohti voi ohjata eri tavoin. Eri Reiki Mastereilla ja Reikisuuntauksilla on erilaisia painotuksia, eivätkä kaikki Reikin lukuisat suuntaukset ja kirjoittajat resonoi minulle. Ei tarvitsekaan. Jokainen opettaja on lopulta omannäköisensä ja kokonaisuus, joka välittää oppilailleen sen, mitä hän itse on siihen mennessä sisäistänyt.

Olen itsekin vapaa eli Reikiyhdistyksiin kuulumaton opettaja, ja juuri näin on hyvä. Se jättää tilaa tehdä tavalla, joka resonoi sen kanssa, mitä/kuka minä todella olen.

Reikiopettajana olen edelleen jatkuvan kehittymisen tiellä, joka ei pääty koskaan. Opetukseni on elänyt oman kehitykseni mukana ja tekee niin varmasti jatkossakin. Oikeat oppilaat ovat löytäneet minut oikeina aikoina. Olen teistä jokaisen kohtaamisesta kiitollinen, ja toivon teille hyvää matkaa eteenpäin 🙂

Energiahoitajana hoidan Reikillä ja teen myös Access Bars -hoitoja. Nämä ovat tietysti eri lajit ja eri kerroilla harjoitettavia hoitomuotoja. Theta Healingin oppini kulkee mukana lähinnä osana omaa tietoisuuttani.

Tervetuloa Reikihoitola Lumikallioon kokemaan energiahoidon rakkaudellinen rauhoittavuus, ja opiskelemaan sitä ehkä itsekin!
Reiki on alussa perusteiltaan helppo omaksuttava lähes kenelle tahansa, ja se alkaa auttaa ihmisen omaa kehitystä eteenpäin, kohti sitä, mitä hän todella on.

Valon loistetta tähän hetkeesi!

Katrina Lumikallio

Mitä olen saanut mm. Reikiltä omalla tielläni?

Voisi sanoa, että olen hukannut kokemuksestani aktiiviset ajatukset ja ajan. Pää on hyvällä tavalla tyhjä eikä mielessä kuhise.

Elän elämää pääasiassa tietoisuutena joka on läsnä missä ikinä päättääkin olla jollakin hetkellä. Jos joku kysyisi, mitä ajattelit juuri äsken tai nyt, en yleensä osaisi vastata muuta, kuin että en tiedä, en aktiivisesti mitään. En ajattelevan ja asioita kovin helposti murehtivan mielen tai herkän egon kautta, toisin kuin joskus menneisyydessäni. Ego ei välttämättä täysin katoa tässä elämässä, mutta on onnea olla sen liikkeistä tietoinen, jolloin ei toimi autopilotilla sen mukaan.

Seuraan kelloa sen verran, että olen oikeassa paikassa sovittuna aikana, mutta muuten ei ole oikeastaan ajasta havaintoja. Se mikä minä olen kaiken näkyvän kuoren takana, on ikuinen ja vailla aikaa.

Elämästä on poistunut tarve arvostella toisten teitä rajummin. Jokaiselle heidän omat kokemuksensa ja oppinsa omissa vaiheissaan… Koen itsessäni ilman mitään erityistä syytä iloa, kiitollisuutta, rauhaa, maailmankaikkeuden kauneuden arvostamista, ja vähintään sielutason rakkautta (persoonaa kohtaan se voi olla satunnaisesti hetkittäin haastavampaa) kaikkea olemassa olevaa kohtaan.

Tottakai näen, että monet asiat maailmassa voisi olla paremminkin, mutta kukin tekee valintoja omalla ymmärryksellään eikä sitä pysty kiirehtimään määräänsä enempää.  Ketään ei loppujen lopuksi pysty pakottamaan muuttamaan jotakin ilman, että se herättää vastustusta.

Maailmassa kaivataan toisinaan aktiivisempia ”taistelijoita”. Tapaan joskus sanoa, että ole täällä taistelemassa minkään puolesta tai mitään vastaan. Olen olemassa ja teen, mitä maailmankaikkeus kutsuu minua tekemään ja missä olen hyvä. Minä Olen, ja se riittää. Sinä voit löytää itsestäsi ja kaikesta muustakin sen saman olemassaolon.

Toki voi sanoa, että olen myös nostamassa tietoisuutta siitä, millä välineillä luoda itseensä suurempaa harmoniaa. Sillä puolestaan on taipumusta muuttaa elämää yksilö kerrallaan. Se luo parhaimmillaan myös ketjureaktiota eteenpäin ilman pakotusta, painostusta tai manipulointia. Maailma muuttuu yksilö kerrallaan omasta vapaasta tahdostaan.

Tunnistan nykyisin, mitkä asiat tukevat hyvinvointiani ja mitkä puolestaan vähentävät sitä. On helppoa valita, mitä kohti mennä ja mitä väistää.

Toki tämä kaikki on saanut minut myös nostamaan omia standardejani elämän suhteen. Toisin kuin joskus menneisyydessäni, nykyisin pidän itsestään selvyytenä esimerkiksi sitä, että omia mielenkiinnonkohteita ei tarvitse piilottaa toisilta. – Toisaalta, mikä ”toinen” lopulta edes on? Personaan tasolla on toisia, mutta syvemmälle katsottaessa toiseus katoaa.

Mielenkiinnonkohteeni ovat olleet koko elämäni ajan tyypillisesti suuren enemmistön väheksymiä asioita. Jopa täydellistä niistä vaikenemistakin on joskus vaadittu, jotta tietyt ihmissuhteet olisivat kestäneet tai olleet siedettävän kitkattomia.

Rehellisyys ensin nimenomaan itselle on tärkeää aivan kuten Reikin periaatteissakin ohjataan. Siitä syntyy rehellisyyttä myös toisia kohtaan. Rehellisyyttä olla se joka on, ja loppujen lopuksi myös ympäristö (toiset yksilöt) lakkaa haastamasta juurikaan tavalla elävää yksilöä.

Ymmärrys jokaisen vapaasta tahdosta ja sen kunnioittamisen tarpeellisuudesta on on kokemuksessani keskeistä. Siihen ei sisälly tuomintaa kenenkään toisen tietä kohtaan. On vain asioita, joita ei itse halua enää kokea, ja asioita joita valitsee kokea siksi, että ne resonoivat.

Fyysisen tason asioista mainittakoon, että lähes 20 vuotta kipuillut polveni on tullut Reikin myötä kivuttomaksi enkä tarvitse polvikivun takia nykyisin mitään hoitoa. Se kärsi aikoinaan raskaassa fyysisessä työssä leipomossa ja vaivasi siitä saakka. Aikaisemmin siihen auttoi vain MSM-jauhe säännöllisesti syötynä.

MSM on ravintorikkiä, jonka käyttö tunnetaan paremmin eläinlääketieteen puolella (esim. hevosten ja koirien nivelongelmien hoidossa) kuin ihmisten hoidossa. Ei sitä ainakaan kukaan lääkäri minulle neuvonut, vaan ohjeena oli lihasten vahvistamista kuntosalilla tai jollakin muulla tavalla, jotta polvi olisi paremmin tuettu. Tämä ei valitettavasti ratkaissut vuosien varrella mitään ja treenaaminen päinvastoin tuotti kovempaa kipua. MSM:llä pystyin pitämään polven kivuttomana, joskin unohdin sen ottamisen ajoittain pidemmiksi ajoiksi, ja kivun palaaminen palautti sen aina uudelleen mieleen. MSM poisti sen aina muutamassa päivässä, mutta tarvitsin sen myös jatkuvasti ylläpidoksi.

Reikiin tutustuttuani huomasin jossakin vaiheessa, että MSM oli ollut kuukausia tauolla eikä kipu palannut takaisin. En tarvitse siihen edelleenkään mitään, vaan polvi tuntuu olevan kunnossa. Polvesta ei löytynyt tutkimuksissa koskaan mitään korjattavissa olevaa vikaa. Kipuilu alkoi parikymppisenä raskaassa leipomotyössä, jossa polviin tuli vääntöä, kun työnsin raskaita ja huonosti kulkevia pinnavaunuja sekä taikinapatoja leipuri-paistajana työskennellessäni. Otan nykyisin tenniskyynärpäideni takia ajoittan akupunktiota ja selän ja raajojen hyvinvointia on tukenut sopivasti kalevalainen jäsenkorjaus.

Myös migreenityyppinen päänsärkyni on lähes kokonaan poissa. Kärsin siitä teini-ikäisestä alkaen ja kipukohtaus kesti kerrallaan migreenin maksimiajan, 3 vuorokautta. Reikin tielle lähtemisen jälkeen päänsärky harveni ja väheni merkittävästi.  Jos sitä tulee joskus, se liittyy enemmänkin nukkumisrytmin muutoksiin tai hetkelliseen rajumpaan vihastumiseen ja stressaamiseen (molemmat onneksi jo harvinaisempia omassa kokemuksessani).

Muutamia hyviä sitaatteja

We do not see things as they are; we see them as we are. (Anais Nin)

If you doubt your power, you power your doubt.
You are your own authority. You make the rules.

The enemy is fear. We think it is hate. But it is fear. (Gandhi)

Living a lie is always stressful. (Byron Katie)

If it does not feed the soul, let it go. Stay in your highest light. (Keleena Malnar)

This is a wonderful day. I have never seen this one before. (Maya Angelou)

Someone asked me: What is your religion? 
I said: All the paths that lead to the Light.

Sillä hetkellä kun alat tarkkailla sisäistä ajattelijaasi, tietoisuuden korkeampi taso aktivoituu. – Eckhart Tolle

Asiat eivät tapahdu sinulle. Ne tapahtuvat sinun kauttasi. Sinä itse olet todellisuutesi luoja. Kun päätät muuttua, todellisuutesikin muuttuu vastaavasti. Sillä ei yksinkertaisesti ole mitään muuta vaihtoehtoa. – Gordana Biernat

Se mihin keskität huomiosi, lisääntyy. Saat sen, minkä kanssa olet (energialtasi) linjassa.

Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.  – Mahatma Gandhi

Ei pidä unohtaa koulutuksen emansipatorista funktiota. Mitä enemmän ihminen tietää, sitä vapaampi hän on. (Prof., tutkija Jani Eerola, Turun yliopisto)

Tietämisen ja ymmärtämisen välillä on suuri ero. Edellinen tapahtuu päässä, jälkimmäinen sydämess. (Daniel W. Fry)