Kuka olen? 2022-05-27T18:36:38+03:00

KATRINA LUMIKALLIO
Energiahoitaja, äänimaljahoitaja, reikiopettaja,
YTM

Tervetuloa tutustumaan siihen, kuka olen ja mitä teen!

Olen espoolainen 45-vuotias energiahoitaja, reikiopettaja ja äänimaljahoitaja.  Vuonna 2018 perustamani hoitola toimii nykyisin Espoon Matinkylässä. Se on sekä kaunis kotini että hoitolani.

Yritykseni olemassa olon motiivin voi sanoittaa näin: Olen sinulle läsnä ja muistutan sinua omasta todellisesta olemuksestasi. Kutsumukseni on voimauttaa sinua kulkemaan omaa tietäsi rohkeasti eteenpäin. Rohkaisen sinua siinä työvälineillä, jotka johtavat kohti harmonisempaa elämänkokemusta ja korkeampaa energiaa. Energiahoidot, Access Body -kehoprosessit ja äänimaljarentoutus tukevat ihmisen terveyttä ja hyvinvointia. Reiki-menetelmä ohjaa työvälineillään sinua lisäksi lempeästi etsimään vastauksia kysymyksiisi omasta sisimmästäsi.

Palveluni mm. auttavat kehon omia luontaisia paranemisprosesseja rentouttamalla, rauhoittamalla ns. stressihermostoa (sympaattinen hermosto) ja edistämällä lepohermoston (parasympaattinen hermosto) toimintaa, ja hiljentämällä ajatusten eli mielen kuhinaa. Kurssien avulla etenet henkisessä kehityksessäsi, opit vähitellen luomaan itse yhä enemmän  omaa onnellisuuttasi ja voit huomata olevasi vähemmän riippuvainen toisten näkemyksistä, tunteista ja tekemisistä. Olet se, joka sinä todella olet, ja näet saman ikuisen kauneuden toisissa.

Hoitolan joukkoihin kuuluu myös kaksi kissaa, musta-valkoinen Angel-tyttö ja harmaa-valkoinen Thieves-poika. Miau! Saat käydessäsi suurella todennäköisyydellä kissaterapiaakin, koska karvaiset ystäväni ovat varsin seurallisia ja usein myös osallistuvia.

Koulutuksia, joita olen käynyt itse:
– Ylioppilas 1996
– Hotelli-, ravintola- ja suurtalousalan perustutkinto 1997
– Elintarvikealan perustutkinto: leipomotekniikka (leipuri) 1998
– Ammattileipurin ammattitutkinto 1999
– Humanististen tieteiden kandidaatti 2007 (pääaine: musiikkitiede)
– Yhteiskuntatieteiden maisteri 2007 (pääaine: naistutkimus)
– Energiahoitokoulutuksia vuodesta 2018 alkaen: Reiki Master, Theta Healing, Access Consciousness: Access Bars ja Access Foundation, Golden Triangle
– Intialainen päähieronta 2019 (tätä en kuitenkaan tee enää nykyisin)
– intuitiivisen maalaamisen kursseja
– Sound healing: tiibetiläinen äänimaljahoito ja sointukylpyohjaaja 2021
(- Enkelihoitajakoulutus käynnissä tammikuu-elokuu 2022)

Olen harrastanut lisäksi lähes koko elämäni taidetta jossakin muodossa. Lapsena ja nuorena klassista musiikkia pääasiassa pianonsoiton muodossa, ja nelikymppisenä avauduin kuvataiteelle intuitiivisen ja abstraktin maalaamisen muodossa. Nyt vuonna 2022 on menossa toinen kuvataidenäyttelyni, joka on Kirkkonummella Enkelikartanossa pidettävä myyntinäyttely. Maalauksia on toki myös kotonani Espoon Matinkylässä, missä niitä voi sekä katsella että halutessaan ostaa omaksi.

Metafysiikka ja monenlaiset vaihtoehtoiset tavat huolehtia omasta hyvinvoinnista ovat kiinnostaneet minua niin kauan kuin muistan. Hyvinvointialalle lähdin kuitenkin vasta myöhemmin elämässäni aikaisemman elämäni hajottua lähes joka osa-alueella. Etsin ensisijaisesti omaa ”pään” hyvinvointia, ja löydettyäni sitä mitä olin kaivannut, koin luontevaksi jatkumoksi perustaa yrityksen ja olla läsnä toisille, jotka kaipaavat mieleensä ja kehoonsa rauhaa, haluavat rohkeutta harmonisoida elämäänsä enemmän todellisen itsensä oloiseksi, tai saada työvälineitä henkiseen kehitykseensä.

Vapaa-aika: sydäntäni lähellä on intuitiivinen ja abstrakti maalaaminen. Voitkin nauttia hoitolassa käydessäsi maalaustaiteestani, jota on täällä seinillä nähtävillä. Useimmat tauluista ovat myös myytävänä. Kuulun lisäksi erään energiahoitoalan yhdistyksen perustajajäseniin ja nykyhallitukseen. Syksyllä 2019 perustettiin uusi yhdistys nimeltä Energiahoitajien tuki ry. Tarkoitus on parantaa energiahoitojen tunnettuutta ja asemaa Suomessa. Näkyvin keinomme tähän on ollut tähän saakka vuosittain tuottamamme Energiamessut. Niitä on pidetty jo kahtena peräkkäisenä syksynä (2020 ja 2021) kauniissa Katrinebergin kartanossa Vantaalla.

Opetan yhtä henkisistä teistä, joka tunnetaan meillä varmaan paremmin energiahoitona. Nimittäin Reikiä. Jotkut opiskelijat hämmentyvätkin, kun he tulevat kurssille opiskelemaan energiahoitamista, ja sitten ilmeneekin, että tämä ei ole pelkkä energiahoito, vaan se on ensisijaisesti henkisen kehittymisen tie, jossa tuomitsevassa dualistisessa katsomuksessa kiinni olevan mielen ja egon vapautumisen tuotteena syntyy kykyä vaikuttaa myös ympärilleen harmonisoivasti. Nimenomaan tässä järjestyksessä: kehityt ja sinussa on korkeavärähteisempää hienojakoista (henkistä) energiaa, minkä myötä vaikutat myönteisesti laajemmallekin kuin vain itseesi.

Suoraa kokemusta Reikistä ei pysty välittämään toiselle sellaisenaan, vaan se on kokemuksellinen tie, mutta Reiki-menetelmän keinoin esiin kaivettavissa olevaa todellista minää kohti voi ohjata.

Olen ns. vapaa eli reikiyhdistyksiin kuulumaton opettaja, ja juuri näin on hyvä. Se jättää tilaa tehdä tavalla, joka resonoi sen kanssa, mitä/kuka minä tietoisuudeltani todella olen.

Reikiopettajana olen toki itsekin edelleen jatkuvan kehittymisen tiellä, joka ei pääty koskaan. Opetukseni on elänyt hieman oman kehitykseni mukana ja tekee niin varmasti jatkossakin. Oikeat oppilaat ovat löytäneet minut oikeina aikoina. Olen teistä jokaisen kohtaamisesta kiitollinen, ja toivon teille hyvää matkaa eteenpäin 🙂

Jos etsit itsellesi Reikiopettajaa, yksi kätevä tapa tutustua paikkaan ja minuun itseeni on käydä vaikka ensin jossakin hoidossani tai tulla toisinaan järjestämiini reiki-iltoihin tutustumaan.  Jokainen opettaja ei ole jokaiselle opiskelijalle se resonoivin vaihtoehto. En ota henkilökohtaisesti, jos päätät valita jonkun toisen. Valitse se, jonka luo aidosti haluat opiskelemaan. Se voin olla minä tai se voi olla joku toinen. Reiki 1 on peruskurssi, ja Reiki 2 on jatkokurssi. Niissä on varsin standardi ohjelma. Reiki 3 on luonteeltaan erilainen ja enemmänkin mentorointia. Sen tavoite on tulla tällä tiellä itsenäiseksi, jolloin et enää tarvitse minua tueksesi.

Valon loistetta tähän hetkeesi!

Katrina Lumikallio

Muutamia hyviä sitaatteja

We do not see things as they are; we see them as we are. (Anais Nin)

If you doubt your power, you power your doubt.
You are your own authority. You make the rules.

The enemy is fear. We think it is hate. But it is fear. (Gandhi)

Living a lie is always stressful. (Byron Katie)

If it does not feed the soul, let it go. Stay in your highest light. (Keleena Malnar)

This is a wonderful day. I have never seen this one before. (Maya Angelou)

Someone asked me: What is your religion? 
I said: All the paths that lead to the Light.

Sillä hetkellä kun alat tarkkailla sisäistä ajattelijaasi, tietoisuuden korkeampi taso aktivoituu. – Eckhart Tolle

Asiat eivät tapahdu sinulle. Ne tapahtuvat sinun kauttasi. Sinä itse olet todellisuutesi luoja. Kun päätät muuttua, todellisuutesikin muuttuu vastaavasti. Sillä ei yksinkertaisesti ole mitään muuta vaihtoehtoa. – Gordana Biernat

Se mihin keskität huomiosi, lisääntyy. Saat sen, minkä kanssa olet (energialtasi) linjassa.

Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.  – Mahatma Gandhi

Ei pidä unohtaa koulutuksen emansipatorista funktiota. Mitä enemmän ihminen tietää, sitä vapaampi hän on. (Prof., tutkija Jani Eerola, Turun yliopisto)

Tietämisen ja ymmärtämisen välillä on suuri ero. Edellinen tapahtuu päässä, jälkimmäinen sydämess. (Daniel W. Fry)