Kuka olen? 2019-11-23T09:36:03+00:00

KUKA OLEN?

Hei,

olen nelikymppinen Reiki Master ja energiahoitaja (Reiki, Access Bars, Theta Healing) nimeltä Katrina Lumikallio. Olen myös Reikihoitola Lumikallion perustaja ja omistaja. Tämä yritys syntyi kesällä 2018 oman henkisen tieni tuloksena ja saan tehdä siinä omaa unelmatyötäni. Ensisijainen toimipisteeni on kaunis kotini Espoon Kivenlahdessa ja toissijainen työpaikkani on viihtyisä hyvän olon keskus nimeltä Elonaskel Helsingin Malmilla. Voit tulla hoitooni kumpaan paikkaan tahansa.

Reikipolustani lyhyesti: Opiskelin ensin länsimaista Reikiä opettajatasolle saakka. Kyseessä oli Reiki-yhdistyksiin kuulumattomalla eli ns. vapaalla opettajalla opiskeltu Usui/Tibetan Reiki, The International Center For Reiki Trainingin perustajan William Lee Randin jalanjäljissä. Kiinnostuin kuitenkin jo sen aikana japanilaista Reikiä tutkineiden Reiki Masterien teksteistä. Erityisesti Frans Stienen ja Frank Arjava Petterin kirjat viehättivät minua. Meninkin lopulta syksyllä 2019 japanilaisen Reikin kurssille tekemään Reiki 1 -tasoni uudelleen ja koin tämän olleen hyödyksi sekä omalle Reikin harjoittamiselleni että opettajuudelleni. Opettajanani toimi tällöin  Usui Reiki Ryoho ry:hyn kuuluva opettaja, joka oli opiskellut Kari Pauluksella.

Oma opetukseni onkin erityisesti Reiki 1 -tasolla näiden kahden yhdistelmää  –  eräänlaista fuusio-Reikiä. Se on fuusiota siinäkin mielessä, että Theta Healingin opintoni ovat vaikuttaneet myös Reikin harjoitukseeni jonkin verran, joskin se kuinka paljon tuon sen vaikutusta mukaan opetukseeni, riippuu yksilöllisesti kulloisestakin oppilaastani. Joskus en tuo sitä lainkaan aktiivisesti esille, joskus sen meditaatio tuntuu sopivan mukaan loistavasti.

Energiahoitajana taas hoidan sekä Reikillä että teen myös Access Bars -hoitoja. Nämä ovat tietysti eri lajit ja eri kerroilla harjoitettavia hoitomuotoja.

Aikaisemmalta koulutukseltani olen Jyväskylän yliopistosta valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteri tärkeimpinä aineinani sukupuolen ja seksuaalisuuden tutkimus, musiikkitiede ja kasvatustiede. Sitäkin aikaisemmalta koulutukseltani olen leipuri.

Minulle on ilo tuoda kauttani maailmaan sekä pienessä että suuremmassa mittakaavassa lisää rauhaa, iloa, Valoa ja ehdottoman tuomitsemattoman rakkauden kokemusta. Voit päästä kokemaan niitä lyhytkestoisemmin hoidossani ja kursseillani, ja jos tulet minulle opiskelemaan Reikiä varsinkin pidemmälle, opit kokemaan  niitä toivottavasti myös itsestäsi lähtevästi eli lopulta pysyvämmin. Reikiä jo opiskelleille sanon, että itsehoito on tärkeää muistaa, mutta myös toisilta saatavat hoidot tukevat hyvinvointia, ja Reiki-illat tarjoavat lyhyempiin ryhmähoitoihin hyvän mahdollisuuden vain kahden euron ovirahalla. Suosittelen lämpimästi! Hoidan tietenkin mielelläni myös 1-1,5 tunnin tapaamisten muodossa sekä Elonaskeleessa Helsingissä että Espoon Kivenlahdessa.

Metafysiikka ja monenlaiset vaihtoehtoiset tavat huolehtia omasta hyvinvoinnista ovat kiinnostaneet minua niin kauan kuin muistan. Reikin tielle lähdin kuitenkin vasta myöhemmin elämässäni. Lapsuudenkotini ahtaan uskonnollinen ja tällaisiin asioihin hyvin tuomiten suhtautuva ilmapiiri hidasti minua siinä nuorempana, mutta positiivisena kääntöpuolena on se, että tunnistan tänä päivänä, mistä sellainen ajattelutapa ja kokemus kumpuavat (pelko kaiken pohjalla) ja pystyn suhtautumaan sekä omaan menneisyyteeni että vastaavia asioita niiden kaikilta puolilta kokeviin tai kokeneisiin toisiin empaattisesti ja ilman tuomintaa. Ymmärrys vapauttaa.

Helsingin hoitojeni ajanvarauksen voit tehdä itse seuraavasta linkistä:

https://slotti.fi/booking/elonaskel/#?resource=23

Hoitaviin tapaamisiin!

(Sivun yläosan kuvana toimii oma abstrakti öljymaalaukseni ”Journey to the Heart”)

Suoritusvaiheita ja pahoinvointia elämässä

Elämäni alkoi vuonna 1977 ainoana lapsena Itä-Suomessa syrjäseudulla sijainneella pienellä lypsykarjatilalla. Vietin siellä ensimmäiset 19 vuotta, kunnes lähdin lukion jälkeen ensin Jyväskylään opiskelemaan ja reilut kymmenen vuotta myöhemmin pääkaupunkiseudulle töihin. Elämä kulki kai melko tavanomaista rataa sikäli, että yritin elää kuten ihmiset yleensäkin ja onnistua ns. normaaleissa asioissa: saada koulutuksen jälkeen työtä ja luoda onnistuneen uran sekä saada perheen. Kumpikaan näistä ei lopulta toteutunut tavallisimpien kaavojen mukaan. Terveys ja monet muut asiat tulivat ylittämättömän tuntuisiksi esteiksi ja yleensä päädyin loistavista todistuksista huolimatta työttömäksi tai sairauslomalle. Tämä nykyistä muistuttava henkinen polkuni lähti etenemään kunnolla vasta sen jälkeen, noin 40-vuotiaana.

Kuka siis olen ja mistä tulen, paitsi että vartuin varsin syrjässä? Lapsuudenkotini pikkupaikkakunnalla maalla oli jo toisessa sukupolvessa helluntailainen, mitä voidaan luonnehtia tiukan uskonnolliseksi ja vanhoilliseksi kasvuympäristöksi. En kuitenkaan omaksunut sen oppeja koskaan itselleni syvemmin, vaikka tietysti ne vaikuttivat aikansa elämääni. Minussa oli silti jo varhain olemassa uskonnon rajat ylittävä mielenkiinto ihmisen syvintä olemusta kohtaan sekä jonkinlainen ulkopuolisuuden tunne erityisesti siinä yhteisössä; ehkä laajemminkin tässä yhteiskunnassa. Lapsuudenkotini ei erityisemmin tukenut uskonnollisen viitekehyksen ulkopuolelle kurottavaa puoltani. Vanhemmat pelkäsivät kovin sieluni puolesta.

Ei-heterona sovin myös hyvin huonosti helluntailaisuuden hyväksymään ihmismalliin, eivätkä vanhempani voineet hyväksyä elämäntapaani, koska hyväksynnän osoittaminen olisi heidän uskonnollisen ymmärryksensä mukaan asettanut heidän omat sielunsakin vaaraan joutua helvettiin tämän elämän jälkeen. Syntiä kun ei saa hyväksyä, mutta ihminen itse toki hyväksyttiin… paitsi että jälkeenpäin koen, että ei oikeasti hyväksyttykään nimenomaan itsenäni. Jos joku sanoo, että rakastamme kyllä sinua, mutta emme voi hyväksyä elämäntapaasi, eihän minua rakasteta itsenäni silloin, kun kyseessä on jokin itseeni olennaisesti kuuluva osa, jota en voi muuttaa ja tämä aiheuttaa sellaista, mitä toinen ei voi hyväksyä. Tämä oli minulle silloin toki vaikeaa. En kuitenkaan mukautunut siinä mihinkään muutospaineeseen koskaan. Ymmärrän kyllä heitäkin, kun katson hetkellisesti heidän lähtökohdistaan käsin ja olen antenut heille anteeksi sekä siirtynyt tässä eteenpäin. Ei ole enää tarvetta suhtautua tuomiten myöskään tuohon uskonnolliseen maailmaan, vaikka olenkin itse irtautunut siitä enkä koe sitä omakseni.

Tiedostan jälkeen päin myös, että kunnankirjaston parapsykologiahyllyn läpi kahlaaminen (psykologiahyllyn lisäksi) saattoi hieman häiritä vanhempiani, koska sekään ei sopinut siihen uskonnolliseen maailmaan, mutta sain kuitenkin onnekseni lukea kouluaikaan vapaasti kaikkea, mitä halusin. Ei maatilan kiireisen elämän keskellä edes ehditty tarkkailla suuremmin, mitä luin. Minuun oltiin tyytyväisiä, kun kouluarvosanat pysyivät hyvinä, ja pysyiväthän ne, varsin vähällä vaivannäölläkin.

Menin hyvin sujuneen lukion ja ylioppilastutkinnon jälkeen itsellenikin hienoiseksi yllätykseksi ammattikouluun. Opiskelin itseni leipuriksi ja toimin myös joitakin vuosia leipurina keskisuuressa keskisuomalaisessa leipomossa. Sain tämän uran tuloksena kaksi kroonisiksi jäänyttä tenniskyynärpäätä, muitakin käsien nivelongelmia ja selkävaivoja, jotka rajoittivat siitä eteenpäin ammatinvalintaa ja myös vapaa-ajan harrasteita. Urani leipurina loppui siten muutamaan vuoteen. Se oli ohi jo 25-vuotiaana, ja sen jälkeen oli vaikeaa keksiä terveyden ja mielenkiinnon osalta, mitä ryhtyisin tekemään seuraavaksi.

Palasin opiskelemaan ja tällä kertaa hakeuduin akateemiseen maailmaan. Aloin opiskella päätoimisesti musiikkitiedettä Jyväskylän yliopistossa, ja vaihdoin pääaineeni kahden vuoden kuluttua musiikkitieteestä naistutkimukseksi. Sen toinen ja paremmin kuvaava nimi on sukupuolen ja seksuaalisuuden tutkimus. Vietin Jyväskylän yliopistossa päätoimisena opiskelijana vuodet 2003–2007. Suoritin kuitenkin liikaa nimenomaan käsilläni. Jouduin jakamaan kirjoittamisen kotona osiin päivän mittaan tarkkaan ajoitetusti, jotta ehdin kaiken käsieni jollain lailla sallimissa rajoissa tehden. Siten ei jäänyt elämään vapaa-aikaa tai muuta elämää kuin se opiskelu, ja kolmannen opiskeluvuoden aikana alkoi olla burn outin oireita havaittavissa. Suoritin kuitenkin maisterin tutkinnon yhteensä neljässä vuodessa, mikä oli tarpeettoman nopeasti, ja vapaa-ajattomuuden ja käsistäni turhautumisen tuloksena oli sen jälkeen melko täysimittainen burn out koettavana. Inspiraatio kaikkeen oli poissa.

Jatkuvat käsivaivat estivät minua työllistymästä myöskään akateemiseen maailmaan, koska käsieni nivelet eivät sietäneet jatkuvaa kirjoittamista ja tietokonetyöskentelyä. Tämä tuli selväksi jo opintojeni lopussa suorittamassani kolmen kuukauden mittaisessa työharjoittelussa Jyväskylän yliopiston laitoskirjastossa. Pystyin olemaan töissä Burana kuussatasen voimin ja harjoittelu päättyi viimeisen kuukauden aikana lopulta sairauslomaan. Käsistäni ei löytynyt jo ennestään olleiden tenniskyynärpäiden mitään sellaista, mitä niistä olisi voitu korjata. Ei edes tenniskyynärpäille voitu mitään. Silti jatkuvat kivut ja kuumotus rasituksen takia sorminivelissä, ranteissa ja kyynärpäissä olivat todellisia.

Jäin omasta halustani kotiin noin vuodeksi työttömäksi miettimään, mitä seuraavaksi. Muutin sitten Helsinkiin ja kokeilin vajaan vuoden ajan työtä telemarkkinointifirmassa ensin puhelinhaastattelijana, mikä ei sopinutkaan minulle, koska ahdistuin liikaa soittamisesta ja jatkuvasta luurin saamisesta tylysti korvaani. Sain jatkaa tallentajana, missä viihdyinkin, mutta se taas oli pelkkää tietokoneen naputtelua, mikä palautti elämääni jatkuvat käsien nivelkivut. Työni siirrettiin lopulta jossakin vaiheessa Viroon, jossa joku teki sen vieläkin edullisemmin, ja jäin jälleen työttömäksi. Mitä tällä kertaa?

Mielessä oli ollut jo kauan perheen perustaminen. Niinpä oli sen aika, ja siten kuluikin kotona ikävuodet 33-40. Sain yksin eli ilman minkäänlaista puolisoa tai parisuhdetta perustetun perheen: kolme ihanaa ja jo valmiiksi monille näkymättömämmän maailman asioille avointa uuden ajan lasta, joiden kehittymistä on ilo seurata ja tukea. Vajaat 10 vuotta kotona ainoana aikuisena kuitenkin veivät veronsa ja päädyin kokemaan elämäni toisen burn outin noin kymmenen vuotta edellisen jälkeen. Luovuin lapsistani sen tuloksena ja heillä on parempi elämä jaksavien aikuisten kanssa perhehoidossa toisessa kodissa. Tiedostan jo, että fyysisen tason jaksamiseni ei ole niin loistokasta, että pystyisin toimimaan riittävästi perheen ainoana aikuisena koko ajan ja hoitamaan sen lisäksi myös työn ja pitämään riittävästi huolta itsestäni. Jostakin oli pakko luopua, jos halusin kokea tässä elämässä vielä iloakin enkä pelkkää väsynyttä suorittamista. Tämä oli lopulta hyvältä tuntuva ratkaisu.

Kuten edellisestä voi päätellä, monenlaista on tullut kokeiltua ja nakutettua päätä siinä samalla seinään, ennen kuin löytyi jotakin, mikä on todella mielekkäältä tuntuvaa ja myös omien käsien rajoituksille sopivaa työtä. Jokusen mutkan matkan varrelta olisi  voinut jälkeenpäin ajateltuna jättää kokematta, mutta kuten sanonta kuuluu, ei voi tietää sitä mitä nyt tietää, ennen kuin tuli tietämään sen. Omat rajat ainakin selvisivät erinomaisesti ja siinä on hyvätkin puolensa. En ole menneistä kokemuksista katkera, vaan kiitollinen, että ne ovat lisänneet jälkeenpäin katsottuna ymmärrystäni ja empatiaani itseäni, muita ihmisiä ja koko ihmiskuntaa kohtaan. Huima matka, joka toki jatkuu yhä, mutta uskomattoman paljon paremmassa energiassa kuin ennen.

Palatkaamme kuitenkin vielä yliopistovuosiini. Kiinnostuin siellä alle kolmekymppisenä erityisesti aineista, joissa painotettiin itsenäistä ja kriittistä ajattelua. Erityisesti kiehtoivat yhteiskuntapolitiikka, filosofia ja sukupuolentutkimus. Se johti myös siihen, että luovuin musiikkitieteestä pääaineena kandin tutkinnon jälkeen. En kokenut sitä riittävän kiinnostavaksi pidemmän päälle, koska painopisteeni oli vaihtunut jo tämän maailman laajemman ymmärtämisen hakemiseen. Ne vuodet palvelivat siten hyvin, vaikka uuvuinkin keholleni väärällä tavalla suoritettuani. En tajunnut pysähtyä silloin heti riittävästi eikä ympäristöstäkään löytynyt sopivaa apua, joten väsymys roikkui mukana jossain määrin vuosikaudet ja se paheni uudelleen lasten myötä, jolloin ei ollut mahdollista levätä eikä pitää riittävästi huolta itsestä ajan ja joidenkin  muidenkin resurssien puutteen takia.

Olin ajatellut yliopistossa opiskellessani alun perin jatko-opintoja ja tutkijan uraa, mutta käsiongelmat ja uupumisherkkyyteni esille tuleminen asettuivat esteiksi sen eteen. Tämä ei harmita enää, koska siellä olisin ollut sidotumpi ulkopuolelta tuleviin tutkimusaiheisiin ja rahoitus oli määrännyt, mitä voi tutkia ja mitä ei, mikä puolestaan ei tunnu kiinnostavalta vaihtoehdolta.

Olen tällä hetkellä vapaa tekemään aidosti mielekkäiltä tuntuvia asioita sekä itseni että toisten hyväksi. Se ei olisi ollut yhtä selvää entisillä suunnitelmillani. Käsitän nykyisin myös, että uupumiselle ja masentumiselle altistaa esimerkiksi oman sielusuunnitelman vastaisesti eläminen. Yritin elää siihen saakka yhteiskunnassa tavanomaista ja melko kutistettua elämää ”tarpeettoman pienenä minänä”, joka ei ole tietoinen syvemmästä itsestään ja kaikista henkisistä ulottuvuuksistaan. Selvästikin tarvitsin tuollaisia asioita pysäyttämään itseni ja arvioimaan uudelleen elämäni kulkua. Asioilla on monia puolia.

Positiivisen muutoksen tuulia

Oma tilanteeni pakotti lopulta tällä vuosikymmenellä etsimään ratkaisuja omatoimisesti länsimaisen lääketieteen ulkopuolelta, etsimään omaa hyvinvointiani aivan itsenäisestikin elämän pysäytettyä minut lopulta melko täydellisesti, ja niin päädyin pitkästä aikaa vanhan mielenkiinnonkohteeni, metafysiikan, pariin.

Muutamat internetistä löytämäni ohjatut Theta Healing -meditaatiot ja itseni puhdistaminen valovisualisoinnin (eli valona koettavan energian) avulla olivat hyvä alku. Koin niiden korjaavan oloani lyhytkestoisesti hyvin nopeasti ja käytinkin vain niitä jonkin aikaa. Niitä tarjosivat verkossa englanniksi mm. Pure Light 11111 -sivuston omistaja Allera Dawn sekä muutamat muut, joiden nimet olen jo unohtanut. Energiahoitamiseni tausta on siten Theta Healingissä jo ennen kuin tutustuin Reikiin. En vain tiennyt siihen aikaan, että ne ohjatut netistä löytyneet meditaatiot edustivat Theta Healingia. Tunnistin sen vasta kesällä 2019 mentyäni itse Theta Healingin peruskurssille. Asia tuntuikin yllättävän tutulta ja silloin tiedostin, että olin käyttänyt Theta Healingia itseeni jo vuosia aikaisemmin hyvin tuloksin. Niissä videoissa ei vain mainittu käytetyn meditaatiotekniikan nimeä.

Kotimaisten reikiopettajieni (ensin länsimaisen Reiki-suuntauksen osalta Sanni Nevalainen ja myöhemmin japanilaisen Reiki-suuntauksen osalta Kari Pauluksen oppilas Nina Näränen) ja Theta Healingin opettajani (Antti Quanta) lisäksi merkittäviin oppaisiin omalla kehityspolullani on kuulunut Yhdysvalloissa asuva Reiki Master ja kvanttikosketusta harjoittava henkinen opas nimeltä Keleena Malnar, jonka opetukseen pääsee tutustumaan helposti hänen kotisivujensa, Youtube-kanavansa ja julkisten Facebook-sivujensa kautta. Vaatimuksena on tietysti sujuva englannin osaaminen, jotta häntä pystyy seuraamaan. Reikistä olen lukenut harrastuksekseni sekä länsimaisen että japanilaisen tyylin osalta.

Olenkin päätynyt viime vuosina ajattelemaan, että kuljen tässä elämässä monien erilaisten maailmankatsomusten läpi. Saan selville mitä ne sisältävät, miltä niiden sisällä tuntuu ja mistä viitekehyksistä käsin ihmiset ajattelevat ja toimivat kuten toimivat, minkä jälkeen voin suhtautua ymmärryksellä, empaattisesti ja nimenomaan ehdottoman rakkauden linssien läpi katsoen kaikkeen siihen, mitä olen nähnyt ja kokenut. En tekisi kaikkea samaa kuin tein itse aikaisemmin ja mitä näen toisten tekevän, koska se ei tunnu itselleni enää oikealta, mutta ei ole tarvetta tuomita ketään. Tunnen Lähteen katsovan silmieni läpi tätä maailmaa ja sen luonne on ehdoton rakkaus, mitä tahansa tapahtuukin.

Olen saanut kokea tuossa mielessä tähän asti rikkaan elämän ja tulla samalla autenttisemmaksi itsekseni. Samalla on löytynyt kyky rakastaa pyyteettömästi itseäni ja aivan jokaista sielua täysin riippumatta siitä, mitä he ovat täällä elämässään tehneet. Jokainen meistä on osa samaa kirkasta Valoa, jota kutsutaan vaihdelleen Luojaksi, Lähteeksi, Alkulähteeksi, Jumalaksi tai vaikkapa elämän voimaksi. Vain rakkaus on todellista, kun katsotaan kaikkien illuusioiden ja ihmisten luomien järjestelmien ja uskomusten läpi riittävän syvälle olemukseemme.

Minua puhuttelee Mahatma Gandhin ajatus ”Ole se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä.” Kaikki alkaa itsestä ja yleensäkin yksilöstä, vaikka yksi ihminen tuntuisikin joskus kovin pieneltä ja merkityksettömältä. Jokaisella on kuitenkin merkitystä. Dalai Lamaa lainaten: ”Jos luulet olevasi liian pieni ollaksesi merkityksellinen, yritä nukkua moskiiton kanssa.”

Jokaisen elämänpolku on erilainen. Mielenrauhaan ja itsensä tuntemiseen voi päästä monia eri teitä pitkin. Ne puolestaan tukevat fyysistä hyvinvointia. Monista eri paikoista voi löytää omalla polulla auttavia ajatuksia, ja samatkin asiat avautuvat eri ihmisille eri lähteiden kautta. Reikin syvempi olemus on avautunut minulle alun perin muualla kuin Reiki-kursseilta ja -kirjoista. Muualla näitä asioita sisäistettyäni ymmärsin myös Reikin olemusta paremmin. Reikipolku on toki elinikäinen matka ja aina voi oppia lisää. Se on kiehtovaa.

Mitä olen konkreettisesti saanut Reikistä?

Minulle henkilökohtaisesti Reiki on ollut pääasiallisesti henkisen kasvun apuväline. Olen oppinut paljon itsestäni ja menneisyyteni vaikutuksesta, ja opetellut päästämään irti asioista ja uskomuksista, jotka eivät enää palvele minua. Theta Healing itseeni käytettynä on auttanut tässä myös paljon. Elämäni on alkanut tuntua niiden myötä yhä miellyttävämmältä. Ulkoiset olosuhteeni voivat olla ajoittain haastavat, ja silti mieli säilyy yleensä rauhallisena kaiken keskellä. En menetä enää ulkoisten asioiden takia helposti mielenrauhaani. Tähän rauhaan on myös jopa yllättävän helppoa palata, jos  se hetkellisesti järkkyykin. Nukunkin paremmin. Tunnistan lisäksi nykyisin, mitkä asiat tukevat hyvinvointiani ja mitkä puolestaan vähentävät sitä. On helpompaa tehdä itseä hyvin palvelevia valintoja. Lisäksi olemassa on kokemus itsestäni nousevasta pyyteettömästä rakkaudesta kaikkea olemassa olevaa kohtaan.

Toki tämä kaikki on saanut minut myös nostamaan omia standardejani elämän suhteen. En voi valita enää lainkaan helposti asioita, jotka palvelisivat hyvinvointiani heikosti. En esimerkiksi voisi tyytyä enää menneisyyteni parisuhteiden kaltaisiin suhteisiin, joissa meillä ei ollut paljoakaan yhteistä henkisellä tasolla ja mukana oli jopa halveksuntaa puolin ja toisin toisen maailmankuvaa kohtaan. Koin että enemmän toisilta minun suuntaani, mikä toki sulki tehokkaasti niissä suhteissa vuorovaikutusta ja luottamusta. Nykyisin odotan itsestään selvyytenä tasavertaisuutta ja sitä, että omia mielenkiinnonkohteita ei tarvitse piilottaa toisilta. Pyrin  rehellisyyteen itselleni ja toisille. Jos aistin jotakin vähempää ja se häiritsee, on helpohkoa ottaa tarvittava tila ja etäisyys eikä jäädä enää ihmissuhteisiin, jotka eivät palvele riittävästi ketään. Vain itseä voi muuttaa, toisia ei  vastoin heidän tahtoaan. Ymmärrys jokaisen vapaasta tahdosta ja sen kunnioittamisen tarpeellisuudesta on avautunut uusilla tavoilla. Siihen ei sisälly enää mitään tuomintaa kenenkään valintoja kohtaan. On vain asioita, joita en itse halua tehdä ja kokea, ja asioita joita valitsen kokea.

Fyysisen tason asioista mainittakoon, että lähes 20 vuotta kipuillut polveni on tullut Reikin myötä kivuttomaksi enkä tarvitse siihen nykyisin mitään hoitoa. Aikaisemmin siihen auttoi vain MSM-jauhe säännöllisesti syötynä. MSM on ravintorikkiä, jonka käyttö tunnetaan paremmin eläinlääketieteen puolella (esim. hevosten ja koirien nivelongelmien hoidossa) kuin ihmisten hoidossa. Ei sitä ainakaan kukaan lääkäri minulle neuvonut, vaan ohjeena oli lihasten vahvistamista kuntosalilla tai jollakin muulla tavalla, jotta polvi olisi paremmin tuettu. Tämä ei valitettavasti ratkaissut vuosien varrella mitään ja treenaaminen päinvastoin tuotti kovempaa kipua. MSM:llä pystyin pitämään polven kivuttomana, joskin unohdin sen ottamisen ajoittain pidemmiksi ajoiksi, ja kivun palaaminen palautti sen aina uudelleen mieleen. MSM poisti sen aina muutamassa päivässä, mutta tarvitsin sen myös jatkuvasti ylläpidoksi. Reikiin tutustuttuani huomasin jossakin vaiheessa, että MSM oli ollut kuukausia tauolla eikä kipu palannut takaisin. En tarvitse siihen edelleenkään mitään, vaan polvi tuntuu olevan kunnossa. Polvesta ei löytynyt tutkimuksissa koskaan mitään korjattavissa olevaa vikaa. Kipuilu alkoi parikymppisenä raskaassa leipomotyössä, jossa polviin tuli vääntöä, kun työnsin raskaita ja huonosti kulkevia pinnavaunuja sekä taikinapatoja leipuri-paistajana työskennellessäni.

Myös migreenityyppinen päänsärkyni on lähes kokonaan poissa. Kärsin siitä teini-ikäisestä alkaen ja kipukohtaus kesti kerrallaan migreenin maksimiajan, 3 vuorokautta. Nykyisin päänsärkyä ei juurikaan  enää tule, ja jos tuleekin, se on vain lievää ja menee jopa itsestään yön aikana ohi. Ennen se saattoi päinvastoin alkaa yöllä eikä ainakaan parantunut siitä.

Energiahoitaja harrastaa

Yhdistystoiminta kuuluu taas vuosien tauon jälkeen elämääni. Syksyllä 2019 perustettiin Suomessa Energiahoitajien tuki ry -niminen yhdistys, jonka hallitukseen lähdin mukaan. Yhdistyksellä ei ole vielä omia kotisivuja, vaan siihen voi tutustua Energiahoitajien tuki ry-Facebook-ryhmässä. Jäseneksikin voi jo liittyä. Energiahoitajat ovat tervetulleita varsinaisiksi jäseniksi ja muut voivat liittyä mukaan kannatusjäseninä. Yhdistyksemme liittyi äskettäin mukaan myös Luontaishoitoalojen Foorumiin.

Maalaaminen on kuulunut jo jonkin aikaa harrastukseni.  Maalaan akryyliväreillä ja tutustun parhaillaan siinä sivussa hieman myös öljyvärimaalaukseen. Tyylini on pääasiallisesti abstrakti ja intuitiivinen, ja katsojan omalle tulkinnalle (usein jopa useammallekin tulkinnalle) tilaa jättävä. Maalaus on kesäkaudella tauolla auringon ja luonnon tieltä, ja palaa kuvioon yleensä syksyllä. En harrasta mitään muutakaan kiinteästi ja tietyn aikataulun mukaan, vaan olen melko hetkessä elävä.

Lukeminen on ollut pienestä pitäen minulle tärkeä vapaa-ajan toiminto. Sen lisäksi kirjoitan, mikä tapahtuu yleensä etukäteen suunnittelemattomasti, kun jostakin ilmestyykin tietoisuuteeni aihe, josta tulee tarve kirjoittaa laajemmalle yleisölle luettavaa. Tätä en ole aloittanut mitenkään tarkoituksellisesti, vaan se tuli mukaan itsestään Reikihoitola Lumikallion perustettuani. Ilmeisesti minusta on hyötyä täällä myös kirjallisesti, koska tällainen kirjoittaminen tuli toivomatta mukaan. En koe kanavoivani mitään itseni ulkopuolista valo-olentoa tai muutakaan entiteettiä, vaan ainoastaan omaa korkeampaa minääni tai kirjoittavani puhtaasti itsenäni. Keskisiin osiini korkeammilla tasoilla kuuluu Metatron, jonka tunnistan itsessäni selvemmin kuin ketään muuta. Käytettävissäni on hyvin laaja kollektiivinen tietoisuus ja hän nousee siitä selvimmin esille yksittäisenä osana.

Vien itse oppimaani eteenpäin kirjoittamalla silloin, kun ilmenee tarvetta kirjoittaa jostakin asiasta. Tekstejäni voi lukea täältä Artikkelit-kohdasta.  Reikihoitola Lumikallion samannimisestä Facebook-ryhmästä taas löytyy muutakin luettavaa. Olet lämpimästi tervetullut liittymään myös sinne. Reikihoitola Lumikallio löytyy myös Instagramista, missä on hieman eri sisältöä kuin täällä ja Facebookissa.

Luonnossa käveleminen, merenrannalla istuminen ja auringosta kohtuullisesti nauttiminen ovat lempipuuhiani kesällä kauniilla säällä. Se on mukavan meditatiivistakin. Talvikaudella olen vähemmän ulkoilmaihminen.

Kotona tutustun tällä hetkellä tuorepuristettujen vihermehujen ihmeelliseen maailmaan. Mehupuristin on ollut satunnaisesti käytössä kesästä 2018 saakka ja  jokapäiväisemmin keväästä 2019 alkaen.

Minua puhuttelevia sitaatteja

Joku kysyi minulta: mikä sinun uskontosi on?
Minä vastasin: Kaikki polut, jotka johtavat Valoon.

Me palvoimme Jeesusta sen sijaan, että olisimme tehneet kuten hän teki omalla polullaan. Teimme Jeesuksesta pelkän uskonnon emmekä matkaa kohti ykseyttä Jumalan ja kaiken muun kanssa. Tämä siirtymä sai meidät takertumaan ”kuulumisen ja uskomisen” uskontoon sen sjaan että harjoittaisimme muutoksen uskontoa. (Vapaasti käännetty. KL. Alkuperäinen muoto: We worshipped Jesus instead of following him on his same path. We made Jesus into a mere religion instead of a journey toward union with God and everything else. This shift made us into a religion of ”belonging and believing” instead of a religion of transformation.) – Richard Rohr

Sillä hetkellä kun alat tarkkailla sisäistä ajattelijaasi, tietoisuuden korkeampi taso aktivoituu. – Eckhart Tolle

Sen sijaan että olisit yhtä kuin ajatuksesi ja tunteesi, ole tietoisuus/havoinnoija niiden takana.  – Eckhart Tolle

Asiat eivät tapahdu sinulle. Ne tapahtuvat sinun kauttasi. Sinä itse olet todellisuutesi luoja. Kun päätät muuttua, todellisuutesikin muuttuu vastaavasti. Sillä ei yksinkertaisesti ole mitään muuta vaihtoehtoa. – Gordana Biernat

Se mihin keskität huomiosi, lisääntyy. Saat sen, minkä kanssa olet (energialtasi) linjassa.

Myötätunto on avain, ja heille, joiden on vaikea olla kaikille ihmisille myötätuntoisia: ei ole merkityksellistä, mitä heistä ajattelet. Sinua tullaan työntämään sisimpääsi muistaaksesi, että jokainen yksilö on vain osa sinua itseäsi. Te kaikki olette osa yhtä sielua. Ole myötätuntoinen jokaista sielua kohtaan, koska he kaikki esittävät sinulle vain roolia, jotta näkisit, mitä sinun tulisi muuttaa itsessäsi, ja toisin päin. Jos haluat elämääsi rakkautta, ole rakkaus. Jos haluat kokea rakkautta, toimi rakkaudellisesti. Jos haluat kaikkien olevan ystävällisiä toisilleen, ole ystävällinen. Jos toivot ettei ketään vahingoiteta, älä vahingoita. Ole ja luo sitä, mitä toivot näkeväsi ja joksi toivot tulevasi itse, ja mihin toivot koko ihmiskunnan kohoavan. Tätä on rakkaudellisesti toimimisen tuottama tietoisuuden muutos. Sinulla on vapaa valinta havahtua ja kohota omaksi autenttiseksi itseksesi. – Keleena Malnar

Me emme tulleet tänne materialismia, ahneutta, vihaa tai mustasukkaisuutta varten. Emme tulleet tänne ollaksemme toisia parempia. Kukaan täällä ei ole toista parempi. Kenenkään tehtävä ei ole toista parempi. Me kaikki tulimme tänne saadaksemme kokemuksia ja kokeaksemme oppiläksyjä, ja oppiaksemme niistä. Ja te kaikki: rakkauden takia. Tunnetpa kokemustesi olleen huonoja, hyviä tai fantastisia, ne kaikki saivat sinussa aikaan muutoksia. Ne näyttivät sinulle kaksijakoisuutta ja vastakohtaisuutta. Ne osoittivat sinulle, mitä haluat ja mitä et halua.  – Keleena Malnar

Jos ajattelet olevasi liian pieni, jotta sinulla olisi merkitystä, yritä nukkua moskiiton kanssa.  – Dalai Lama

Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.  – Mahatma Gandhi