Kuka olen? 2019-01-31T01:10:31+00:00

KUKA OLEN?

Hei,

olen espoolainen Reiki Master nimeltä Katrina Lumikallio. Saan itselleni iloa tuodessani kauttani maailmaan sekä pienessä että suuressa mittakaavassa lisää rauhaa, iloa, Valoa ja Rakkautta. Käytän mieluummin energiahoitajatermiä kuin sanon olevani reikihoitaja, koska myös enkelit ovat vahvana taustatiiminä paikalla, kun olen sinulle läsnä. Tarjoan sinulle yksilöllisen tarpeesi mukaan uuden, kultaisen ajan energian mukaista opastusta. Kuljen rinnallasi kohti tietoisempaa elämää ja uutta maailmaa. Reiki on tässä minulle  keskeinen apuväline, ja voit halutessasi myös opiskella tai kerrata sitä kanssani.

Aikaisemmalta koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja sitäkin aikaisemmin leipuri. Metafysiikka ja monenlaiset vaihtoehtoiset tavat huolehtia omasta hyvinvoinnista ovat kuitenkin kiinnostaneet minua niin kauan kuin muistan. Reikin tielle lähdin vasta myöhemmin elämässäni. Sen tuloksena syntyikin vuonna 2018 perustettu Reikihoitola Lumikallio. Muihin mielenkiinnonkohteisiini kuuluvat muiden muassa maalaaminen ja kirjoittaminen sekä kivet ja kristallit, joilla on kauneutensa lisäksi myös hoitavia ominaisuuksia.

Tapaat minut kotonani Espoon Kivenlahdessa osoitteessa Merivalkama 8 D 49. Lämpimästi tervetuloa!

Lyhyt historiikki: suorittajasta hyvinvoinnin etsijäksi

Elämäni alkoi vuonna 1977 ainoana lapsena Itä-Suomessa syrjäseudulla sijainneella pienellä lypsykarjatilalla. Vietin siellä ensimmäiset 19 vuotta, kunnes lähdin lukion jälkeen ensin Jyväskylään opiskelemaan ja reilut kymmenen vuotta myöhemmin pääkaupunkiseudulle töihin.

Lapsuudenkotini oli helluntailainen, mitä voidaan luonnehtia tiukan uskonnolliseksi ja vanhoilliseksi kasvuympäristöksi. En kuitenkaan omaksunut sen oppeja koskaan itselleni syvemmin. Minussa oli jo varhain mielenkiinto ihmisen syvintä olemusta kohtaan sekä jonkinlainen ulkopuolisuuden tunne erityisesti siinä yhteisössä; ehkä laajemminkin tässä yhteiskunnassa. Lapsuudenkotini ei erityisemmin tukenut uskonnollisen viitekehyksen ulkopuolelle kurottavaa puoltani. Vanhemmat pelkäsivät kovin sieluni puolesta, minkä ymmärrän kun katson hetkellisesti heidän lähtökohdistaan käsin. Tiedostan jälkeen päin myös, että kunnankirjaston parapsykologiahyllyn kahlaaminen läpi (psykologiahyllyn lisäksi) saattoi hieman häiritä heitä, mutta sain kuitenkin lukea kouluaikaan vapaasti kaikkea, mitä halusin. Ei maatilan kiireisen elämän keskellä edes ehditty tarkkailla suuremmin, mitä luin. Minuun oltiin tyytyväisiä, kun kouluarvosanat pysyivät hyvinä, ja pysyiväthän ne, varsin vähällä vaivannäölläkin.

Menin hyvin sujuneen lukion ja ylioppilastutkinnon jälkeen itsellenikin hienoiseksi yllätykseksi ammattikouluun. Opiskelin itseni leipuriksi ja toimin myös joitakin vuosia leipurina keskisuuressa keskisuomalaisessa leipomossa. Sain tämän uran tuloksena kaksi kroonisiksi jäänyttä tenniskyynärpäätä, muitakin käsien nivelongelmia ja selkävaivoja, jotka rajoittivat siitä eteenpäin ammatinvalintaa ja myös vapaa-ajan harrasteita. Urani leipurina loppui lyhyeen, koska se oli ohi jo 25-vuotiaana, ja sen jälkeen oli vaikeaa keksiä terveyden ja mielenkiinnon osalta, mitä ryhtyisin tekemään seuraavaksi.

Palasin opiskelemaan ja tällä kertaa hakeuduin akateemiseen maailmaan. Aloin opiskella päätoimisesti musiikkitiedettä Jyväskylän yliopistossa. Vietin siellä vuodet 2003–2007. Olen kokenut aina klassisen musiikin itselleni läheisimmäksi musiikkigenreksi. Olin lisäksi jo teini-ikäisenä kiinnostuneempi sen historiasta ja musiikinteoriasta kuin käytännön musisoinnista pianonsoittajana, vaikka soitinkin klassista pianoa koko nuoruuteni. Tutustuin musiikkitiedettä opiskellessani myös musiikkipsykologiaan. Koen voivani käyttää musiikillista tietämystäni nykyisin hyödyksi reikihoitajana sopivia taustamusiikkeja valitessani. Tämä työ tuo monta mielenkiinnonkohdettani sujuvasti yhteen.

Kiinnostuin tuolloin hiukan alle kolmekymppisenä myös aineista, joissa painotettiin itsenäistä ja kriittistä ajattelua. Erityisesti kiehtoivat yhteiskuntapolitiikka, filosofia ja sukupuolentutkimus. Se johti myös pääaineeni vaihtumiseen. Valmistuin vuonna 2007 peräkkäin sekä humanististen tieteiden kandidaatiksi musiikkitieteestä että yhteiskuntatieteiden maisteriksi sukupuolentutkimuksesta (suuntautumiseni sen sisällä queer-tutkimus).

Molemmat tutkinnot valmistuivat samaan aikaan neljässä vuodessa, mikä ei ollut jälkeenpäin ajatellen viisasta. Tuloksena oli lievä loppuunpalaminen, jota en aluksi edes tunnistanut. En tajunnut pysähtyä heti riittävästi eikä ympäristöstäkään löytynyt sopivaa apua, joten väsymys roikkui mukana jossain määrin vuosikaudet. Uuden ja mielekkään suunnan löytäminen oli yhä vaikeaa.

Ei kuitenkaan harmita, että liiasta suorittamisesta johtunut sekä kropan että pään pettäminen katkaisivat siivet esimerkiksi ajatukseltani jatkaa tutkijan uralle. Olen nyt vapaa tekemään aidosti mielekkäiltä tuntuvia asioita sekä itsen että toisten hyväksi. Se ei olisi ollut yhtä selvää entisillä suunnitelmillani.

Energiateoria ja reiki tulivat elämääni

Oma tilanteeni pakotti lopulta tällä vuosikymmenellä etsimään ratkaisuja omatoimisesti länsimaisen lääketieteen ulkopuolelta, ja niin päädyin pitkästä aikaa vanhan mielenkiinnonkohteeni, metafysiikan, pariin. Muutamat internetistä löytämäni ohjatut meditaatiot ja itseni puhdistaminen valovisualisoinnin eli valona koettavan energian avulla olivat hyvä alku. Tutustuin energiaan ja oman olotilan hallitsemiseen sen avulla ensin itsekseni, ja ilmoittauduin siitä lukien noin puolen vuoden kuluttua ensimmäiselle reikikurssille. Reiki veikin mennessään ja sillä tiellä olen yhä.

Kotimaisen reikiopettajani lisäksi merkittävin oppaani omalla kehityspolullani on ollut Yhdysvalloissa asuva reiki master nimeltä Keleena Malnar, jonka opetukseen pääsee tutustumaan helposti hänen kotisivujensa, Youtube-kanavansa ja julkisten Facebook-sivujensa kautta. Hän esittää ihmisen henkiselle kehittymiselle keskeisiä asioita helposti ymmärrettävästi eikä nimenomaan reikin termein, mikä tekee hänen opetuksestaan tavalliselle ihmiselle helposti lähestyttävää. Vaatimuksena on tietysti sujuva englannin osaaminen, jotta häntä pystyy seuraamaan.

Olenkin päätynyt viime vuosina ajattelemaan, että kuljen tässä elämässä monien erilaisten maailmankatsomusten läpi. Saan selville mitä ne sisältävät ja miltä niiden sisällä tuntuu. Täällä ei ole pakko pysähtyä minnekään ja aina voi kehittyä eteenpäin sen mukaan, kuin siihen on mielenkiintoa. Olen saanut kokea tuossa mielessä tähän asti rikkaan elämän ja tulla samalla autenttisemmaksi itsekseni. Pystyn sen tuloksena katsomaan kaikkea olemassa olevaa armollisemmin ja tuomitsemattomammin silmin. Käsitän nykyisin, että rakkaus on ainoa todellinen asia ja kaikki muu illuusiota, tuntuipa tämä illuusio ajoittain kuinka todelliselta tahansa. Luon itse oman todellisuuteni tälle pohjalle. Tässä vaiheessa koen voivani toimia myös toisille oppaana heidän elämänmatkallaan, silloin kun sitä tarvitaan. Voin auttaa reikin ja tarvittaessa myös keskustelun välityksellä toisia löytämään todellisempaa itseään ja lisäämään hyvinvointiaan.

Minua puhuttelee Mahatma Gandhin ajatus ”Ole se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä.” Kaikki alkaa itsestä ja yleensäkin yksilöstä, vaikka yksi ihminen tuntuisikin joskus kovin pieneltä ja merkityksettömältä. Jokaisella on kuitenkin merkitystä. Dalai Lamaa lainaten: ”Jos luulet olevasi liian pieni ollaksesi merkityksellinen, yritä nukkua moskiiton kanssa.”

Jokaisen elämänpolku on erilainen. Samoihin päämääriin voi päästä monia eri teitä pitkin; myös mielenrauhaan ja itsensä tuntemiseen, mitkä tukevat fyysistä hyvinvointiakin. Monista eri paikoista voi löytää omalla polulla auttavia ajatuksia, ja samatkin asiat avautuvat eri ihmisille eri lähteiden kautta. Myös osa reikin syvemmästä olemuksesta on avautunut minulle muualta kuin reikikursseilta ja -kirjoista. Ennakkoluuloton lukeminen on palvellut minua hyvin.

Mitä olen saanut reikistä?

Reiki ja universaalin elämän energian periaatteisiin tutustuminen yleensäkin tuovat elämääni itsetuntemusta, valoa, rauhaa ja myös fyysistä terveyttä. On ilo saada välittää mahdollisuutta näiden kokemiseen myös eteenpäin.

Minua viehättää reikissä sen lempeys ja monipuolisuus. Se voi olla ihmisestä riippuen väline hoitaa vain itseä tai laajemmin sekä itseä että toisia. Joku voi haluta keskittyä fyysisen kehon hoitamiseen. Reiki kuitenkin hoitaa ihmistä hyvinkin kokonaisvaltaisesti kaikilla tasoilla: fyysisen kehon, tunne-elämän ja mielen tasoilla sen mukaan mitä kukin tarvitsee. Yksi tarvitsee eniten fyysisen kehon hoitamista, toinen apua tunne-elämänsä tasapainottamiseen ja kolmas kaipaa kasvua ihmisenä. Syvimmilläänhän reiki palvelee jopa ns. valaistumisen apuvälineenä. Kvanttikosketus (quantum touch) puolestaan tehostaa reikiä. Niiden  voi sanoa tukevan toisiaan.

Minulle henkilökohtaisesti reiki on pääasiallisesti henkisen kasvun apuväline, ja sen kautta saan elämääni hyvää monilla eri tasoilla. Ulkoiset olosuhteeni voivat olla nykyisin hyvinkin haastavat, ja silti mieli säilyy rauhallisena kaiken keskellä. En menetä enää ulkoisten asioiden takia helposti mielenrauhaani. Tähän rauhaan on myös aikaisempaa helpompaa palata. Tästä käsin on myös aikaisempaa helpompaa tehdä itselleni sopivia ja hyvään suuntaan vieviä valintoja. Nukunkin paremmin kuin ennen reikiin tutustumistani.

Mainittakoon, että lähes 20 vuotta kipuillut polveni on tullut reikin myötä kivuttomaksi enkä tarvitse siihen nykyisin mitään hoitoa. Aikaisemmin siihen auttoi vain MSM-jauhe säännöllisesti syötynä. MSM on ravintorikkiä, jonka käyttö tunnetaan paremmin eläinlääketieteen puolella (esim. hevosten ja koirien nivelongelmien hoidossa) kuin ihmisten hoidossa. Ei sitä ainakaan kukaan lääkäri minulle neuvonut, vaan ohjeena oli lihasten vahvistamista kuntosalilla tai jollakin muulla tavalla, jotta polvi olisi paremmin tuettu. Tämä ei valitettavasti ratkaissut vuosien varrella mitään ja treenaaminen päinvastoin tuotti kovempaa kipua. MSM:llä pystyin pitämään polven kivuttomana, joskin unohdin sen ottamisen ajoittain pidemmiksi ajoiksi, ja kivun palaaminen palautti sen aina uudelleen mieleen. MSM poisti sen aina muutamassa päivässä, mutta tarvitsin sen myös jatkuvasti ylläpidoksi. Reikiin tutustuttuani huomasin jossakin vaiheessa, että MSM oli ollut kuukausia tauolla eikä kipu palannut takaisin. En tarvitse siihen edelleenkään mitään, vaan polvi tuntuu olevan kunnossa. Polvesta ei löytynyt tutkimuksissa koskaan mitään korjattavissa olevaa vikaa. Kipuilu alkoi parikymppisenä raskaassa leipomotyössä, jossa polviin tuli vääntöä, kun työnsin raskaita ja huonosti kulkevia pinnavaunuja sekä taikinapatoja leipuri-paistajana työskennellessäni.

Energiahoitaja harrastaa

Maalaaminen on ollut jo jonkin aikaa pääasiallisin harrastukseni.  Maalaan akryyliväreillä ja tutustun parhaillaan siinä sivussa hieman myös öljyvärimaalaukseen. Tyylini on intuitiivinen, pääasiallisesti abstrakti, ja katsojan omalle tulkinnalle (usein jopa useammallekin tulkinnalle) tilaa jättävä.

Lukeminen on ollut pienestä pitäen minulle tärkeä vapaa-ajan toiminto. Se on tosin jäänyt viime vuosina vähemmälle.

Myös neulominen on kuulunut lähes koko ikäni harrastuksiini. Neulon erityisesti norjalaisneuleella kuvioituja villasukkia. Käsien ylirasituksen varominen asettaa tälle harrastukselle kuitenkin rajat.

En omista televisiota tai tilaa mitään suoratoistopalveluakaan, jonka kautta katsoa tv-sarjoja ja elokuvia. Se lienee nykyisin vapaa-aikaa ajatellen hieman harvinaisempaa. Löydän satunnaisesti kaipaamiani dokumentteja riittävästi netin ilmaisilta sivuilta. Television katsominen lakkasi kiinnostamasta jo vuosia sitten. Lähden mieluummin vaikka ulos kävelemään, rentoudun meditoiden, tapaan ystäviä ilman samanaikaista ruutuaikaa, tai aikkapa silitän liinavaatteita. Se on yllättävän hyvä hetki antaa omille syvemmille tasoilleen tila astua tietoisemmin kuuluviin ja myös ajatella monenlaista… Monikin oivallukseni elämästä on kirkastunut juuri silityslaudan ääressä.

Minua puhuttelevia sitaatteja

Asiat eivät tapahdu sinulle. Ne tapahtuvat sinun kauttasi. Sinä itse olet todellisuutesi luoja. Kun päätät muuttua, todellisuutesikin muuttuu vastaavasti. Sillä ei yksinkertaisesti ole mitään muuta vaihtoehtoa. – Gordana Biernat

Myötätunto on avain, ja heille, joiden on vaikea olla kaikille ihmisille myötätuntoisia: ei ole merkityksellistä, mitä heistä ajattelet. Sinua tullaan työntämään sisimpääsi muistaaksesi, että jokainen yksilö on vain osa sinua itseäsi. Te kaikki olette osa yhtä sielua. Ole myötätuntoinen jokaista sielua kohtaan, koska he kaikki esittävät sinulle vain roolia, jotta näkisit, mitä sinun tulisi muuttaa itsessäsi, ja toisin päin. Jos haluat elämääsi rakkautta, ole rakkaus. Jos haluat kokea rakkautta, toimi rakkaudellisesti. Jos haluat kaikkien olevan ystävällisiä toisilleen, ole ystävällinen. Jos toivot ettei ketään vahingoiteta, älä vahingoita. Ole ja luo sitä, mitä toivot näkeväsi ja joksi toivot tulevasi itse, ja mihin toivot koko ihmiskunnan kohoavan. Tätä on rakkaudellisesti toimimisen tuottama tietoisuuden muutos. Sinulla on vapaa valinta havahtua ja kohota omaksi autenttiseksi itseksesi. – Keleena Malnar

Me emme tulleet tänne materialismia, ahneutta, vihaa tai mustasukkaisuutta varten. Emme tulleet tänne ollaksemme toisia parempia. Kukaan täällä ei ole toista parempi. Kenenkään tehtävä ei ole toista parempi. Te tulitte tänne ehdotonta rakkautta varten. Jokainen sielu tuli tänne saman asian takia: auttamaan rakkauden värähtelytaajuuden nostamisessa. Me kaikki tulimme tänne saadaksemme kokemuksia ja kokeaksemme oppiläksyjä, ja oppiaksemme niistä. Ja te kaikki: rakkauden takia. Tunnetpa kokemustesi olleen huonoja, hyviä tai fantastisia, ne kaikki saivat sinussa aikaan muutoksia. Ne näyttivät sinulle kaksijakoisuutta ja vastakohtaisuutta. Ne osoittivat sinulle, mitä haluat ja mitä et halua.  – Keleena Malnar

Jos ajattelet olevasi liian pieni, jotta sinulla olisi merkitystä, yritä nukkua moskiiton kanssa.  – Dalai Lama

Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.  – Mahatma Gandhi

The moment you start watching the thinker, a higher level of consciousness becomes activated. – Eckhart Tolle

Rather than being your thoughts and emotions, be the awareness behind them. – Eckhart Tolle

Someone asked me: What is your religion?
I said: All the paths that led to the Light.

We worshipped Jesus instead of following him on his same path. We made Jesus into a mere religion instead of a journey toward union with God and everything else. This shift made us into a religion of ”belonging and believing” instead of a religion of transformation. – Richard Rohr