Kuka olen? 2023-12-14T14:42:57+02:00

KATRINA LUMIKALLIO
Energiahoitaja, äänimaljahoitaja, reikiopettaja,
YTM

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

  Arkistot

  Kategoriat

  Meta

  Tervetuloa tutustumaan siihen, kuka olen ja mitä teen!

  Olen espoolainen 46-vuotias reikiopettaja, energiahoitaja ja äänimaljahoitaja. Toimin myös osa-aikaisesti henkilökohtaisena avustajana.

  Omalla ajallani soitan pianoa ja maalaan intuitiivisesti, useimmiten abstraktiin tyyliin. Taidetyyppi siis.
  Soittoani voit kuunnella Instagramistani ja Facebookistani, missä olen jakanut joitakin videoita julkisina. Valmiita maalauksiani on aina nähtävänä kotonani Espoon Matinkylässä, missä niitä voi sekä katsella että halutessaan ostaa omaksi. Ne ovat nähtävillä myös Instagramissa (@katrinalumikallio), ja niitä on mahdollista ostaa tietenkin myös kauempaa. Postitan tarvittaessa.

  Palveluni mm. auttavat kehon omia luontaisia paranemisprosesseja rentouttamalla, rauhoittamalla ns. stressihermostoa (sympaattinen hermosto) ja edistämällä lepohermoston (parasympaattinen hermosto) toimintaa, ja hiljentämällä ajatuksia eli arkipäiväistä mielen kuhinaa joka ylläpitää stressitilaa. Oma sisäinen viisautesi pääsee myös paremmin esille, kun mieli hiljenee.

  Reiki-kurssien avulla voit myös edetä henkisessä kehityksessäsi. Opit meditaatiota ja sen avulla vähitellen luomaan itse yhä enemmän omaa sisäistä rauhaasi. Saatat sen tuloksena huomata olevasi vähemmän riippuvainen toisten näkemyksistä ja odotuksista. Olet se, joka sinä todella olet, ja näet saman toisissa.

  Koulutuksia, joita olen käynyt itse:
  – Ylioppilas 1996
  – Hotelli-, ravintola- ja suurtalousalan perustutkinto 1997
  – Elintarvikealan perustutkinto: leipomotekniikka (leipuri) 1998
  – Ammattileipurin ammattitutkinto 1999
  – Humanististen tieteiden kandidaatti 2007 (pääaine: musiikkitiede)
  – Yhteiskuntatieteiden maisteri 2007 (pääaine: naistutkimus, sivussa opiskeltu kasvatustiedettä ja musiikkitiedettä)
  – Energiahoitokoulutuksia vuodesta 2018 alkaen: Reiki Master, enkelihoitajakoulutus, Theta Healingin peruskurssi, Access Consciousness: Access Bars ja jatkokurssi Access Foundation, Golden Triangle
  – Intialainen päähieronta 2019 (tätä en kuitenkaan tee enää nykyisin)
  – intuitiivisen maalaamisen kursseja 2018-21 yhteensä 3 kpl.
  – Sound healing: tiibetiläinen äänimaljahoito ja sointukylpyohjaaja 2021
  – Henkisen tietoisuuden koulutusta

  Metafysiikka ja monenlaiset vaihtoehtoiset tavat huolehtia omasta hyvinvoinnista ovat kiinnostaneet minua niin kauan kuin muistan, joskin tietoisemmin lähdin näille teille vasta nelikymppisenä. Se vaati sen, että aikaisempi elämäni hajosi lähes joka osa-alueella, mikä tekikin samalla sopivasti tilan löytää itseni vähän uudella tavalla. Etsin ensisijaisesti omaa ”pään” hyvinvointia, ja löydettyäni sitä mitä olin kaivannut, koin luontevaksi jatkumoksi perustaa yrityksen ja olla läsnä toisille. Klassinen tarina siinä mielessä kai.

  Olen opettanut vuodesta 2019 alkaen yhtä henkisistä teistä, joka tunnetaan meillä varmaan paremmin energiahoitona. Nimittäin 1920-luvun Japanista lähtöisin olevaa Reikiä (Usui Reiki Ryoho). Itse miellän sen kuitenkin ensisijaisesti henkiseksi tieksi, jonka pääasiallinen harjoitustapa itselleni on meditaatio. Energiahoitajuus on sen sivutuote.

  Olen tarjonnut sekä pienryhmäkursseja että yksityisopetusta, joskin nykyisin toimin vain yksityisopettajana. Kurssit ovat olleet erityisesti vuodesta 2022 alkaen usein yksityisopetukseksi tilattuja, ja sitä voidaan toki pitääkin jopa ihanteellisena tapana opiskella Reikiä. Monet kokevatkin juuri tuollaisen yksilöllisemmän kurssikokemuksen saamisen ihanaksi.

  Olen ns. vapaa eli reikiyhdistyksiin kuulumaton reikiopettaja. Edustan japanilaista lähestymistapaa tähän henkiseen tiehen ja siitä seuraavaan energiahoitamiseen. Seuraan reikikirjallisuuden osalta pääasiallisesti hollantilaisen Frans Stienen kirjoja ja hänen opetustaan. Stiene on halunnut palata reikin alkuperäisille juurille tutkimaan, mitä reikin perustaja Mikao Usui itse todella harjoitti ja mitä hän koki. Vaikka aloitin oman reikitieni aikoinaan länsimaistuneesta reikistä, japanilainen lähestymistapa on osoittautunut sittemmin minulle oikeimmalta tuntuvaksi.

  Reikiopettajana olen toki itsekin edelleen jatkuvan kehittymisen tiellä, joka ei pääty koskaan. Opetukseni on elänyt hieman oman kehitykseni mukana ja tekee niin varmasti jatkossakin. Oikeat oppilaat ovat löytäneet minut oikeina aikoina. Olen teistä jokaisen kohtaamisesta kiitollinen, ja toivon teille hyvää matkaa eteenpäin. Kun yksi opettaa, kaksi oppii jotakin. Niin se tapaa olla.

  Jos etsit itsellesi Reikiopettajaa, yksi kätevä tapa tutustua paikkaan ja minuun itseeni on käydä vaikka ensin jossakin hoidossani tai tulla toisinaan järjestämiini reiki-iltoihin tutustumaan.  Jokainen opettaja ei ole jokaiselle opiskelijalle se resonoivin vaihtoehto. En ota henkilökohtaisesti, jos päätät valita jonkun toisen. Valitse se, jonka luo aidosti haluat opiskelemaan. Se voin olla minä tai se voi olla joku toinen. Reiki 1 on peruskurssi, ja Reiki 2 on jatkokurssi. Niissä on standardimpi ohjelma. Reiki 3 on luonteeltaan enemmänkin mentorointia. Sen tavoite on tulla tällä tiellä itsenäiseksi, jolloin et enää tarvitse minua tueksesi.

  Kaunista tätä hetkeä Sinulle! 

  Katrina Lumikallio

  Muutamia hyviä sitaatteja

  We do not see things as they are; we see them as we are. (Anais Nin)

  I go walking
  beyond the forest
  where the world falls away
  and the white Light of forever fills the air.
  (Howard Shore: Feast of Starlight; soundtrack from the Hobbit)

  If you doubt your power, you power your doubt.
  You are your own authority. You make the rules.

  The enemy is fear. We think it is hate. But it is fear. (Gandhi)

  Living a lie is always stressful. (Byron Katie)

  If it does not feed the soul, let it go. Stay in your highest light. (Keleena Malnar)

  This is a wonderful day. I have never seen this one before. (Maya Angelou)

  Someone asked me: What is your religion? 
  I said: All the paths that lead to the Light.

  Sillä hetkellä kun alat tarkkailla sisäistä ajattelijaasi, tietoisuuden korkeampi taso aktivoituu. – Eckhart Tolle

  Se mihin keskität huomiosi, lisääntyy. Saat sen, minkä kanssa olet (energialtasi) linjassa.

  Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.  – Mahatma Gandhi

  Ei pidä unohtaa koulutuksen emansipatorista funktiota. Mitä enemmän ihminen tietää, sitä vapaampi hän on. (Prof., tutkija Jani Eerola, Turun yliopisto)

  Tietämisen ja ymmärtämisen välillä on suuri ero. Edellinen tapahtuu päässä, jälkimmäinen sydämess. (Daniel W. Fry)