Kuka olen? 2019-06-27T22:03:35+00:00

KUKA OLEN?

Hei,

olen Espoon Kivenlahdessa toimiva 42-vuotias Reiki Master ja ThetaHealer nimeltä Katrina Lumikallio. Reikipolkuni on pidempi, Theta Healingin pariin tulin vasta nyt alkukesästä 2019, ja yhdistän sen oppeja tällä hetkellä reikihoitooni, jolloin siinä päästään tarvittaessa syvemmälle ongelmakohtiasi käsittelemään. Tulen tarjoamaan hieman myöhemmin myös Theta Healing -sessioita erikseen.

Minulle on ilo ja kunnia saada tuoda kauttani maailmaan sekä pienessä että suuressa mittakaavassa lisää rauhaa, iloa, Valoa ja universaalin rakkauden kokemusta. Tarjoan sinulle yksilöllisen tarpeesi mukaan uuden, kultaisen ajan energian mukaista opastusta. Kuljen rinnallasi kohti tietoisempaa elämää ja uutta maailmaa. Reiki ja Theta Healing ovat tässä minulle  keskeisiä työvälineita. Tarjoan Reiki-työvälinettä myös Sinulle omaan käyttöösi kurssien muodossa.  Voit halutessasi opiskella tai kerrata sitä kanssani joko pienryhmässä tai yksilöopetuksena joustavasti sovittavan aikataulun mukaan.

Aikaisemmalta koulutukseltani olen Jyväskylän yliopistosta valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteri tärkeimpinä aineinani sukupuolen ja seksuaalisuuden tutkimus, musiikkitiede ja kasvatustiede. Sitäkin aikaisemmalta koulutukseltani olen leipuri, mitä ennen tuli toki käytyä myös lukio loppuun.

Metafysiikka ja monenlaiset vaihtoehtoiset tavat huolehtia omasta hyvinvoinnista ovat kiinnostaneet minua niin kauan kuin muistan. Reikin tielle lähdin vasta myöhemmin elämässäni. Sen tuloksena syntyi lopulta vuonna 2018 perustettu Reikihoitola Lumikallio. Muihin mielenkiinnonkohteisiini kuuluvat muiden muassa maalaaminen ja kirjoittaminen sekä kivet ja kristallit, joilla on kauneutensa lisäksi myös hoitavia ominaisuuksia. Ne ovat minulle kuitenkin enemmän kavereita. En käytä niitä aktiivisesti hoidoissani.

Tapaat minut kotonani Espoon Kivenlahdessa osoitteessa Merivalkama 8 D 49. Lämpimästi tervetuloa!

Lyhyt historiikki: suorittajasta hyvinvoinnin etsijäksi

Elämäni alkoi vuonna 1977 ainoana lapsena Itä-Suomessa syrjäseudulla sijainneella pienellä lypsykarjatilalla. Vietin siellä ensimmäiset 19 vuotta, kunnes lähdin lukion jälkeen ensin Jyväskylään opiskelemaan ja reilut kymmenen vuotta myöhemmin pääkaupunkiseudulle töihin. Elämä kulki kai melko tavanomaista rataa sikäli, että yritin elää kuten ihmiset yleensäkin ja onnistua ns. normaaleissa asioissa: saada koulutuksen jälkeen työtä ja luoda onnistuneen uran sekä saada perheen. Kumpikaan näistä ei lopulta toteutunut tavallisimpien kaavojen mukaan. Terveys ja monet muut asiat tulivat ylittämättömän tuntuisiksi esteiksi ja yleensä päädyin loistavista todistuksista huolimatta työttömäksi tai sairauslomalle, ja lopulta jäin lähes 10 vuodeksi kotiin lapsia hoitamaan. Tämä nykyistä muistuttava henkinen polkuni lähti etenemään kunnolla vasta sen jälkeen, noin 40-vuotiaana.

Olen kuitenkin hyvin kiitollinen ja iloinen siitä, missä olen nykyhetkellä. Oman yrityksen kautta työskentely henkisenä oppaana, energiahoitajana ja Reiki-opettajana on unelmatyöni, joka motivoi minua suuresti ja tuottaa iloa. Olen saanut tämän myötä kulkea upeiden persoonien rinnalla heidän matkallaan ja tätä haluan tehdä jatkossakin.

Mistä siis tulen ja kuka olen? Lapsuudenkotini pikkupaikkakunnalla maalla oli jo toisessa sukupolvessa helluntailainen, mitä voidaan luonnehtia tiukan uskonnolliseksi ja vanhoilliseksi kasvuympäristöksi. En kuitenkaan omaksunut sen oppeja koskaan itselleni syvemmin. Minussa oli jo varhain olemassa uskonnon rajat ylittävä mielenkiinto ihmisen syvintä olemusta kohtaan sekä jonkinlainen ulkopuolisuuden tunne erityisesti siinä yhteisössä; ehkä laajemminkin tässä yhteiskunnassa. Lapsuudenkotini ei erityisemmin tukenut uskonnollisen viitekehyksen ulkopuolelle kurottavaa puoltani. Vanhemmat pelkäsivät kovin sieluni puolesta. Ei-heterona sovin huonosti helluntailaisuuden hyväksymään ihmismalliin, eivätkä vanhempani voineet hyväksyä elämäntapaani, koska hyväksynnän osoittaminen olisi heidän uskonnollisen ymmärryksensä mukaan asettanut heidän omat sielunsakin vaaraan joutua helvettiin tämän elämän jälkeen. Syntiä kun ei saa hyväksyä, mutta ihminen itse toki hyväksyttiin. Tämä oli minulle silloin toki vaikeaa. En kuitenkaan mukautunut siinä mihinkään muutospaineeseen koskaan. Ymmärrän kyllä heitäkin, kun katson hetkellisesti heidän lähtökohdistaan käsin.

Tiedostan jälkeen päin myös, että kunnankirjaston parapsykologiahyllyn kahlaaminen läpi (psykologiahyllyn lisäksi) saattoi hieman häiritä heitä, koska sekään ei sopinut siihen uskonnolliseen maailmaan, mutta sain kuitenkin onnekseni lukea kouluaikaan vapaasti kaikkea, mitä halusin. Ei maatilan kiireisen elämän keskellä edes ehditty tarkkailla suuremmin, mitä luin. Minuun oltiin tyytyväisiä, kun kouluarvosanat pysyivät hyvinä, ja pysyiväthän ne, varsin vähällä vaivannäölläkin.

Menin hyvin sujuneen lukion ja ylioppilastutkinnon jälkeen itsellenikin hienoiseksi yllätykseksi ammattikouluun. Opiskelin itseni leipuriksi ja toimin myös joitakin vuosia leipurina keskisuuressa keskisuomalaisessa leipomossa. Sain tämän uran tuloksena kaksi kroonisiksi jäänyttä tenniskyynärpäätä, muitakin käsien nivelongelmia ja selkävaivoja, jotka rajoittivat siitä eteenpäin ammatinvalintaa ja myös vapaa-ajan harrasteita. Urani leipurina loppui lyhyeen. Se oli ohi jo 25-vuotiaana, ja sen jälkeen oli vaikeaa keksiä terveyden ja mielenkiinnon osalta, mitä ryhtyisin tekemään seuraavaksi.

Palasin opiskelemaan ja tällä kertaa hakeuduin akateemiseen maailmaan. Aloin opiskella päätoimisesti musiikkitiedettä Jyväskylän yliopistossa, ja vaihdoin pääaineeni kahden vuoden kuluttua musiikkitieteestä naistutkimukseksi. Sen toinen ja paremmin kuvaava nimi on sukupuolen ja seksuaalisuuden tutkimus. Vietin Jyväskylän yliopistossa päätoimisena opiskelijana vuodet 2003–2007. Jatkuvat käsivaivat estivät minua työllistymästä myöskään akateemiseen maailmaan, koska käsieni nivelet eivät sietäneet jatkuvaa kirjoittamista ja tietokonetyöskentelyä. Tämä tuli selväksi jo opintojeni lopussa suorittamassani kolmen kuukauden mittaisessa työharjoittelussa Jyväsväskylän yliopiston laitoskirjastossa. Pystyin olemaan töissä särkylääkkeen voimina ja harjoittelu päättyi viimeisen kuukauden aikana lopulta sairauslomaan. Käsistäni ei löytynyt jo ennestään olleiden tenniskyynärpäiden mitään sellaista, mitä niistä olisi voitu korjata. Ei edes tenniskyynärpäille voitu mitään. Silti jatkuvat kivut ja kuumotus rasituksen takia sorminivelissä, ranteissa ja kyynärpäissä olivat todellisia. Jäin omasta halustani kotiin noin vuodeksi työttömäksi miettimään, mitä seuraavaksi. Muutin sitten Helsinkiin ja kokeilin vajaan vuoden ajan työtä telemarkkinointifirmassa ensin puhelinhaastattelijana, ikä ei sopinutkaan minulle, koska ahdistuin liikaa soittamisesta ja luurin saamisesta tylysti korvaani. Sain jatkaa tallentajana, missä viihdyinkin, mutta se taas oli pelkkää tietokoneen naputtelua, mikä palautti elämääni jatkuvat käsien nivelkivut. Työni siirrettiin jossakin vaiheessa Viroon, jossa joku teki sen vieläkin edullisemmin, ja jäin jälleen työttömäksi. Mitä tällä kertaa?

Mielessä oli ollut jo kauan perheen perustaminen. Niinpä oli sen aika, ja siten kuluikin kotona ikävuodet 33-40. Sain yksin eli ilman minkäänlaista puolisoa tai parisuhdetta perustetun perheen: kolme ihanaa ja jo valmiiksi monille näkymättömämmän maailman asioille avointa uuden ajan lasta, joiden kehittymistä on ilo seurata ja tukea.

Palatkaamme kuitenkin vielä yliopistovuosiini. Kiinnostuin siellä alle kolmekymppisenä erityisesti aineista, joissa painotettiin itsenäistä ja kriittistä ajattelua. Erityisesti kiehtoivat yhteiskuntapolitiikka, filosofia ja sukupuolentutkimus. Se johti myös siihen, että luovuin musiikkitieteestä pääaineena. En kokenut sitä riittävän kiinnostavaksi pidemmän päälle, koska painopisteeni oli vaihtunut jo tämän maailman laajemman ymmärtämisen hakemiseen. Valmistuin vuonna 2007 peräkkäin sekä humanististen tieteiden kandidaatiksi musiikkitieteestä että yhteiskuntatieteiden maisteriksi sukupuolentutkimuksesta (suuntautumiseni sen sisällä queer-tutkimus).

Molemmat tutkinnot valmistuivat samaan aikaan neljässä vuodessa, mikä ei ollut jälkeenpäin ajatellen viisasta. Tuloksena oli lievä loppuunpalaminen, jota en aluksi edes tunnistanut. En tajunnut pysähtyä heti riittävästi eikä ympäristöstäkään löytynyt sopivaa apua, joten väsymys roikkui mukana jossain määrin vuosikaudet. Uuden ja mielekkään suunnan löytäminen oli sen takia, käsivaivojeni kanssa ja omien arvojeni takia yhä vaikeampaa. Olin ajatellut akateemisia jatko-opintoja ja tutkijan uraa, mutta käsiongelmat ja uupumisherkkyyteni erille tuleminen asettuivat esteiksi sen eteen.

Tämä ei kuitenkaan harmita nykyisin. Olen tällä hetkellä vapaa tekemään aidosti mielekkäiltä tuntuvia asioita sekä itseni että toisten hyväksi. Se ei olisi ollut yhtä selvää entisillä suunnitelmillani.

Energiateoria, Reiki ja Theta Healing tulivat elämääni

Oma tilanteeni pakotti lopulta tällä vuosikymmenellä etsimään ratkaisuja omatoimisesti länsimaisen lääketieteen ulkopuolelta, ja niin päädyin pitkästä aikaa vanhan mielenkiinnonkohteeni, metafysiikan, pariin. Muutamat internetistä löytämäni ohjatut Theta Healing -meditaatiot ja itseni puhdistaminen valovisualisoinnin eli valona koettavan energian avulla olivat hyvä alku. Energiahoitamiseni tausta on siten Theta Healingissä jo ennen kuin tutustuin Reikiin. En vain tiennyt siihen aikaan, että ne ohjatut englanninkieliset netistä löytyneet meditaatiot edustivat Theta Healingia. Tunnistin sen vasta kesällä 2019 mentyäni itse Theta Healingin peruskurssille. Asia tuntuikin yllättävän tutulta ja silloin hoksasin, että olin käyttänyt Theta Healingia itseeni jo vuosia aikaisemmin hyvin tuloksin. Niissä videoissa ei mainittu käytetyn tekniikan nimeä.

Kotimaisten reikiopettajani ja Theta Healingin opettajani lisäksi merkittäviin oppaisiin omalla kehityspolullani on kuulunut Yhdysvalloissa asuva Reiki Master ja kvanttikosketusta harjoittava henkinen opas nimeltä Keleena Malnar, jonka opetukseen pääsee tutustumaan helposti hänen kotisivujensa, Youtube-kanavansa ja julkisten Facebook-sivujensa kautta. Vaatimuksena on tietysti sujuva englannin osaaminen, jotta häntä pystyy seuraamaan.

Olenkin päätynyt viime vuosina ajattelemaan, että kuljen tässä elämässä monien erilaisten maailmankatsomusten läpi. Saan selville mitä ne sisältävät ja miltä niiden sisällä tuntuu. Täällä ei ole pakko pysähtyä minnekään ja aina voi kehittyä eteenpäin sen mukaan, kuin siihen on mielenkiintoa. Olen saanut kokea tuossa mielessä tähän asti rikkaan elämän ja tulla samalla autenttisemmaksi itsekseni. Pystyn sen tuloksena katsomaan kaikkea olemassa olevaa, itseänikin ja omaa menneisyyttäni, tuomitsemattomin silmin. Samalla on löytynyt kyky rakastaa pyyteettömästi aivan jokaista sielua täysin riippumatta siitä, mitä he ovat täällä elämässään tehneet. Toivon kaikelle ja jokaiselle aina hyvää ja korkeinta. Jokainen meistä on osa samaa kirkasta Valoa, jota kutsutaan vaihdelleen Luojaksi, Lähteeksi, Alkulähteeksi, Jumalaksi tai vaikkapa elämän voimaksi. Kaikki on lopulta Yhtä eikä mikään ole siitä erillään. Olemme vain unohtaneet tämän asian itsessämme ja siksi koemme kulkevamme joskus yksin ja pimeässä. Yksi tehtävistäni tällä planeetalla on muistuttaa toisia näistä asioista. Tämä on hyvin todentuntuisten illuusioiden maailma. Vain rakkaus on todellista. Sinäkin olet se rakkaus.

Minua puhuttelee Mahatma Gandhin ajatus ”Ole se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä.” Kaikki alkaa itsestä ja yleensäkin yksilöstä, vaikka yksi ihminen tuntuisikin joskus kovin pieneltä ja merkityksettömältä. Jokaisella on kuitenkin merkitystä. Dalai Lamaa lainaten: ”Jos luulet olevasi liian pieni ollaksesi merkityksellinen, yritä nukkua moskiiton kanssa.”

Jokaisen elämänpolku on erilainen. Samoihin päämääriin voi päästä monia eri teitä pitkin; myös mielenrauhaan ja itsensä tuntemiseen, mitkä tukevat fyysistä hyvinvointiakin. Monista eri paikoista voi löytää omalla polulla auttavia ajatuksia, ja samatkin asiat avautuvat eri ihmisille eri lähteiden kautta. Myös osa reikin syvemmästä olemuksesta on avautunut minulle muualta kuin reikikursseilta ja -kirjoista. Ennakkoluuloton lukeminen on palvellut minua koko elämäni ajan. Vien oppimaani eteenpäin kirjoittamalla silloin, kun ilmenee tarvetta kirjoittaa jostakin asiasta. Tekstejäni voi lukea täältä Artikkelit-kohdasta ja ne sekä muutakin on luettavissa Reikihoitola Lumikallion samannimisestä Facebook-yhteistöstä. Olet lämpimästi tervetullut liittymään myös sinne.

Mitä olen saanut Reikistä ja Theta Healingista?

Reiki ja universaalin elämän energian periaatteisiin tutustuminen yleensäkin tuovat elämääni itsetuntemusta, iloa, valoa, rauhaa ja myös fyysistä terveyttä. Theta Healingissä ollaan aktiivisemmin ja syvemmän meditatiivisemmin yhteydessä samaan universaaliin elämän voimaan. Näitä kahta tekniikkaa voi helposti myös yhdistää ja niin teenkin jo asiakkaideni kanssa. Thetan kautta pääsen käsiksi sekä tässä elämässä että kauempana historiassa oleviin ongelmakohtiin ja voin auttaa purkamaan niitä tässä hetkessä. Thetalla päästään käsiksi myös geneettisiin uskomuksiimme eli uskomuksiin, jotka periytyvät meille jopa seitsemän sukupolven ajalta ja ovat osa meitä, kunnes pystymme vapauttamaan ne. Voi olla vaikkapa geneettisellä tasolla oleva uskomus, että energiahoitaminen tai parantajat ovat vaarallinen laji, josta joutuu noitaroviolle tai lähtee henki jollakin muualla tavalla. Tämä oli itsellänikin, mikä ilmeni Theta Healingin peruskurssilla tehdyssä lihastestauksessa. Yllätyin siitä, mutta se selitti kyllä osaltaan sitä, miksi minussa oli ristiriitaisuutta työtäni kohtaan ja koin vaikeaksi mainostaa siitä, vaikka tämä on toisaalta juuri sitä, mitä haluan tehdä. Meissä on myös kollektiivia uskomuksia, jotka vaikuttavat meissä, vaikka emme sitä aina tiedostaisikaan. Pystyn hakemaan näitä itsestäni Theta Healingin tekniikalla ja myös purkamaan ja poistamaan niitä. Harjoittelen sitä tällä hetkellä myös toisten kanssa, ja kun aika on oikea, pääset kanssani myös pelkkiin Theta Healing -sessioihin etsimään muutosta elämäsi ongelmakohtiin. Oikeilla kysymyksillä voidaan päästä niiden alkulähteille ja sen jälkeen poistaa niitä kaikilta olemassaolomme tasoilta jopa kerralla siinä hetkessä. Tämä on huima tekniikka muuttaa omia uskomuksiaan, parantaa sisäisen lapsemme vointia ja menneitä kokemuksiamme. Emme voi muuttaa mennyttä, mutta on mahdollista muuttaa siinä hetkessä sitä, miten sen koemme.

Reikissä minua viehättää sen lempeys ja monipuolisuus. Se voi olla ihmisestä riippuen väline hoitaa vain itseä tai laajemmin sekä itseä että toisia. Joku voi haluta keskittyä fyysisen kehon hoitamiseen. Reikillä pystyy esimerkiksi poistamaan kipua, mitä olen todistanut itsekin usein hoitotilanteessa. Reiki hoitaa ihmistä pehmeän kokonaisvaltaisesti kaikilla tasoilla: fyysisen kehon, tunne-elämän ja mielen tasoilla sen mukaan mitä kukin tarvitsee. Yksi tarvitsee eniten fyysisen kehon hoitamista, toinen apua tunne-elämänsä tasapainottamiseen ja kolmas kaipaa kasvua ihmisenä. Syvimmilläänhän reiki palvelee jopa ns. valaistumisen apuvälineenä.

Minulle henkilökohtaisesti Reiki on ollut pääasiallisesti henkisen kasvun apuväline. Ulkoiset olosuhteeni voivat olla nykyisin ajoittain hyvinkin haastavat, ja silti mieli säilyy rauhallisena kaiken keskellä. En menetä enää ulkoisten asioiden takia helposti mielenrauhaani. Tähän rauhaan on myös aikaisempaa helpompaa palata, jos  se hetkellisesti järkkyykin. Nukunkin nykyisin paremmin. Tunnistan lisäksi nykyisin, mitkä asiat tukevat hyvinvointiani ja mitkä puolestaan vähentävät sitä. On helpompaa tehdä itseä hyvin palvelevia valintoja.

Mainittakoon, että lähes 20 vuotta kipuillut polveni on tullut Reikin myötä kivuttomaksi enkä tarvitse siihen nykyisin mitään hoitoa. Aikaisemmin siihen auttoi vain MSM-jauhe säännöllisesti syötynä. MSM on ravintorikkiä, jonka käyttö tunnetaan paremmin eläinlääketieteen puolella (esim. hevosten ja koirien nivelongelmien hoidossa) kuin ihmisten hoidossa. Ei sitä ainakaan kukaan lääkäri minulle neuvonut, vaan ohjeena oli lihasten vahvistamista kuntosalilla tai jollakin muulla tavalla, jotta polvi olisi paremmin tuettu. Tämä ei valitettavasti ratkaissut vuosien varrella mitään ja treenaaminen päinvastoin tuotti kovempaa kipua. MSM:llä pystyin pitämään polven kivuttomana, joskin unohdin sen ottamisen ajoittain pidemmiksi ajoiksi, ja kivun palaaminen palautti sen aina uudelleen mieleen. MSM poisti sen aina muutamassa päivässä, mutta tarvitsin sen myös jatkuvasti ylläpidoksi. Reikiin tutustuttuani huomasin jossakin vaiheessa, että MSM oli ollut kuukausia tauolla eikä kipu palannut takaisin. En tarvitse siihen edelleenkään mitään, vaan polvi tuntuu olevan kunnossa. Polvesta ei löytynyt tutkimuksissa koskaan mitään korjattavissa olevaa vikaa. Kipuilu alkoi parikymppisenä raskaassa leipomotyössä, jossa polviin tuli vääntöä, kun työnsin raskaita ja huonosti kulkevia pinnavaunuja sekä taikinapatoja leipuri-paistajana työskennellessäni.

Myös migreenityyppinen päänsärkyni on lähes kokonaan poissa. Kärsin siitä teini-ikäisestä alkaen ja ibuprofeenia kului 30 tabletin pakkaus viimeistän kahden kuukauden kuluessa. Päätä särki suuren osan kuukaudesta ja kipukohtaus kesti kerrallaan migreenin maksimiajan, 3 vuorokautta. Lasten saamisen myötä se lyheni noin kahteen vuorokauteen. Nykyisin päänsärkyä ei juurikaan  enää tule, ja jos tuleekin, se on vain lievää ja menee jopa itsestään yön aikana ohi. Ennen se saattoi päinvastoin alkaa yöllä.

Energiahoitaja harrastaa

Maalaaminen on kuulunut jo jonkin aikaa harrastukseni.  Maalaan akryyliväreillä ja tutustun parhaillaan siinä sivussa hieman myös öljyvärimaalaukseen. Tyylini on pääasiallisesti abstrakti ja intuitiivinen, ja katsojan omalle tulkinnalle (usein jopa useammallekin tulkinnalle) tilaa jättävä.

Lukeminen on ollut pienestä pitäen minulle tärkeä vapaa-ajan toiminto. Sen lisäksi kirjoitan, mikä tapahtuu yleensä etukäteen suunnittelemattomasti, kun jostakin ilmestyykin tietoisuuteeni aihe, josta tulee tarve kirjoittaa laajemmalle yleisölle luettavaa. Tätä en ole aloittanut mitenkään tarkoituksellisesti, vaan se tuli mukaan itsestään Reikihoitola Lumikallion perustettuani. Ilmeisesti minusta on hyötyä täällä myös henkistä kehittymistä tukevien tekstien kirjoittajana, koska tällainen kirjoittaminen tuli itsestään mukaan. En koe kanavoivani mitään itseni ulkopuolista valo-olentoa tai muutakaan entiteettiä, vaan ainoastaan omaa korkeampaa minääni tai kirjoittavani puhtaasti itsenäni. Keskisiin osiini korkeammilla tasoilla kuuluu Metatron, jonka tunnistan itsessäni selvemmin kuin ketään muuta.

Myös neulominen on kuulunut lähes koko ikäni harrastuksiini. Neulon erityisesti norjalaisneuleella kuvioituja villasukkia. Käsien ylirasituksen varominen asettaa tälle harrastukselle kuitenkin rajat.

Luonnossa käveleminen ja merenrannalla istuminen ovat lempipuuhiani kesällä kauniilla säällä. Se on mukavan meditatiivista ja hoitavaa. Kotona tutustun tällä hetkellä yhä enemmän tuorepuristettujen vihermehujen ihmeelliseen maailmaan. Mehupuristin on ollut satunnaisesti käytössä kesästä 2018 saakka, mutta jokapäiväisesti vasta keväästä 2019 alkaen. Nykyisin mehustan 1-3 kertaa päivässä, yleisimmin aamulla ja illalla puoli litraa kerrallaan. En ole onnistunut tekemään vielä kertaakaan pahaa mehua, vaikka olen kokeillut monenlaisia yhdistelmiä. Tämä on selvästi minun juttuni.

Minua puhuttelevia sitaatteja

Joku kysyi minulta: mikä sinun uskontosi on?
Minä vastasin: Kaikki polut, jotka johtavat Valoon.

Me palvoimme Jeesusta sen sijaan, että olisimme tehneet kuten hän teki omalla polullaan. Teimme Jeesuksesta pelkän uskonnon emmekä matkaa kohti ykseyttä Jumalan ja kaiken muun kanssa. Tämä siirtymä sai meidät takertumaan ”kuulumisen ja uskomisen” uskontoon sen sjaan että harjoittaisimme muutoksen uskontoa. (Vapaasti käännetty. KL. Alkuperäinen muoto: We worshipped Jesus instead of following him on his same path. We made Jesus into a mere religion instead of a journey toward union with God and everything else. This shift made us into a religion of ”belonging and believing” instead of a religion of transformation.) – Richard Rohr

Sillä hetkellä kun alat tarkkailla sisäistä ajattelijaasi, tietoisuuden korkeampi taso aktivoituu. – Eckhart Tolle

Sen sijaan että olisit yhtä kuin ajatuksesi ja tunteesi, ole tietoisuus/havoinnoija niiden takana.  – Eckhart Tolle

Asiat eivät tapahdu sinulle. Ne tapahtuvat sinun kauttasi. Sinä itse olet todellisuutesi luoja. Kun päätät muuttua, todellisuutesikin muuttuu vastaavasti. Sillä ei yksinkertaisesti ole mitään muuta vaihtoehtoa. – Gordana Biernat

Se mihin keskität huomiosi, lisääntyy. Saat sen, minkä kanssa olet (energialtasi) linjassa.

Myötätunto on avain, ja heille, joiden on vaikea olla kaikille ihmisille myötätuntoisia: ei ole merkityksellistä, mitä heistä ajattelet. Sinua tullaan työntämään sisimpääsi muistaaksesi, että jokainen yksilö on vain osa sinua itseäsi. Te kaikki olette osa yhtä sielua. Ole myötätuntoinen jokaista sielua kohtaan, koska he kaikki esittävät sinulle vain roolia, jotta näkisit, mitä sinun tulisi muuttaa itsessäsi, ja toisin päin. Jos haluat elämääsi rakkautta, ole rakkaus. Jos haluat kokea rakkautta, toimi rakkaudellisesti. Jos haluat kaikkien olevan ystävällisiä toisilleen, ole ystävällinen. Jos toivot ettei ketään vahingoiteta, älä vahingoita. Ole ja luo sitä, mitä toivot näkeväsi ja joksi toivot tulevasi itse, ja mihin toivot koko ihmiskunnan kohoavan. Tätä on rakkaudellisesti toimimisen tuottama tietoisuuden muutos. Sinulla on vapaa valinta havahtua ja kohota omaksi autenttiseksi itseksesi. – Keleena Malnar

Me emme tulleet tänne materialismia, ahneutta, vihaa tai mustasukkaisuutta varten. Emme tulleet tänne ollaksemme toisia parempia. Kukaan täällä ei ole toista parempi. Kenenkään tehtävä ei ole toista parempi. Me kaikki tulimme tänne saadaksemme kokemuksia ja kokeaksemme oppiläksyjä, ja oppiaksemme niistä. Ja te kaikki: rakkauden takia. Tunnetpa kokemustesi olleen huonoja, hyviä tai fantastisia, ne kaikki saivat sinussa aikaan muutoksia. Ne näyttivät sinulle kaksijakoisuutta ja vastakohtaisuutta. Ne osoittivat sinulle, mitä haluat ja mitä et halua.  – Keleena Malnar

Jos ajattelet olevasi liian pieni, jotta sinulla olisi merkitystä, yritä nukkua moskiiton kanssa.  – Dalai Lama

Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.  – Mahatma Gandhi