Reiki tänään

Alkuperäinen englanninkielinen artikkeli löytyy The International House of Reikin verkkosivulta:
https://ihreiki.com/reiki_info/reiki_today/?v=f0aa03aaca95

Suomentanut Katrina Lumikallio

Voimmeko palata perinteisiin juuriin tässä menetelmässä, josta vaikuttaa tulleen lähes New Age -liikkeestä erottamaton? The International House of Reiki haluaisi ajatella sen olevan mahdollista.

1900-luvun alun Japanista alkanut Reiki-menetelmä levisi kautta maailman Hawayo Takatan ansiosta. Hänen kuoltuaan vuonna 1980 hänen opiskelijoidensa keskuudessa ilmeni hämmennystä siitä, mitkä ovat oikeita opetuksia. Jotkut uudet haarat kokivat dogmaattisuuden tarpeelliseksi itselleen, kun taas jotkut toiset tulkitsivat menetelmää vapaasti kuten kokivat sopivaksi. Tälle kehittyi vastareaktio, ja harjoittajat alkoivat tutkia, mitä he oikein harjoittavat ja opettavat.


Harjoittajia matkusti koko 1990-luvun ajan Japaniin, missä he tapasivat perinteisiä ryhmiä ja opettajia, jotka harjoittivat yhä siellä. Tieto Japanista lisääntyi, ja myös tiedon jakaminen idän ja lännen välillä lisääntyi. Se on auttanut monia länsimaisia harjoittajia opettamaan avoimemmasta ja valaistuneemmasta näkökulmasta, kuin aikaisemmin oli ollut mahdollista.

On sanottu, että monia Usui Mikaon opiskelijoita on yhä elossa ja että he harjoittavat Japanissa yhä hänen opetuksiaan. Muuta tietoa opettavat harjoittajat väittävät löytäneensä informaatiota vanhoilta opiskelijoilta tai tutkiitusta materiaalista. Toivotaan, että tulevaisuudessa pintaan nouseva ’uusi’ informaatio voidaan vahvistaa ja että se on vastaavasti avuksi kaikille harjoittajille.

The International House of Reiki on tutkinut laajasti Reiki-menetelmää (ja jatkaa sen tutkimista) historiallisesta, kulttuurisesta ja filosofisesta näkökulmasta. Käyttämällä Usui Reiki Ryoho -nimitystä (Usuin henkisen energian parannusmenetelmä) opetusten nimenä he jatkavat kehitystä näiden opetusten pohjalta luoden ainutlaatuisia kursseja, joilla on vahva henkinen yhteys Usuin perustaviin opetuksiin.

Tiedeyhteisö on yhä kiinnostuneempi tutkimaan energeettisten ja henkisten harjoitusten ja käytäntöjen kuten Reiki-menetelmän hyötyjä.

Kaikkien tulevien opiskelijoiden tulisi ensin tarkistaa opettajansa sen mitä he opettavat varmistaakseen, että he saavat korkealaatuista opetusta. Yhdistykset ovat vain yksi tapa siihen.

2023-03-15T04:34:21+02:00 15.03.2023|