Reikin hyödytAlkuperäinen englanninkielinen artikkeli löytyy The International House of Reikin verkkosivulta.


Suomentanut Katrina Lumikallio

Menetelmä, jota voit käyttää auttaaksesi itseäsi ja joskus toisiakin tuntemaan elämässään terveyttä ja onnellisuutta – kaiken pohjalla pyrkimys matkata kohti valaistumista. Näin me ymmärrämme Reiki-menetelmän ihmeellisyyden.

Reiki voi auttaa sairauksissa

Yksi Reikin perustavimmista käsityksistä on se, että kehomme vetävät enemmän energiaa puhdistaakseen pysähtyneen energian. Emme pysty sanomaan tarkalleen, miksi näin tapahtuu, eikä Reiki-menetelmän piirissä ole välttämätöntäkään tietää sitä. Tämä ei ole diagnosoiva menetelmä; meidän tarvitsee vain tietää, että kehomme vetävät energiaa ja käyttävät sen siellä missä ne tarvitsevat. Jos rationaalinen mieli tulee tielle diagnosoimaan, rajoitamme henkisen energian parantamismahdollisuuksia.

Menetelmä voi tukea
* fyysistä paranemista
* mentaalista ja emotionaalista paranemista

* henkistä paranemista.

Kuka tahansa ja missä tahansa voi käyttää tätä menetelmää.

Lapsi pystyy ymmärtämään Reikissä käytettyjen meditaatioharjoitusten yksinkertaisuuden ja reagoi luonnollisesti käsillä hoitamiseen – vastaanottaen ja tarjoten sitä ilman itsetietoisuutta, kun tilanne tulee kohdalle. On luonnollinen asia elämässä haluta elä hyvin ja harmoniassa toisten kanssa, ja siksi lapset reagoivat siihen niin hyvin ihan luonnostaan. Reiki-menetelmä rohkaisee sellaiseen elämäntapaan. Aikuisten tehtävänä taas on muistaa nämä ominaisuudet harjoituksen kautta.


Tukee kehon luonnollisia parantumisprosesseja.


Mielemme ja kehomme tietää, kuinka auttaa itseään. Reiki-menetelmä tukee tätä synnynnäistä paranemisprosessia. Siksi Reikin parissa työskennellessämme voimme havaita sen nopeuttavan luonnollista paranemisprosessia. Siksi sitä opetettiin Japanissa 1920-luvun alussa ensiapuna armeijalle, jolla oli vanha terveydenhoitojärjestelmä, vaikka he kehittyivätkin nopeasti teknologian saralla.

Reikin kanssa työskenteleminen on tasapainon luomista elämäämme

Reikin harjoittaja yksinkertaisesti sallii jokaisen asiakkaan käydä oman paranemismatkansa. Paraneminen voi sisältää ihmeparantumisten täydellisen kirjon kuten myös rauhallisen kuoleman. Reiki-menetelmän pohjafilosofia on se, että kuolema on osa ihmisyyden matkaa, ja että Reiki ei tue vain eläviä vaan myös kuolevia. Reiki-yhteisössä hyväksytään anekdoottisesti, että Reiki voi auttaa tasapainon saavuttamisessa riippumatta yksilön fyysisestä tilanteesta eli olipa hän erinomaisen terve tai sairauden kanssa elävä.

Reiki on kajoamaton (non-intrusive) ja manipuloimaton eikä se diagnosoi.


Reiki on käytäntö, jota pidetään yhtä tehokkaana kuin monia muita aikamme terapioita huolimatta siitä, että se ei diagnosoi, manipuloi eikä tarjoa asiakkaalle mitään tuotteita. Se luottaa kehon viisauteen tietää mitä se tarvitsee ja haluaa, toisin kuin invasiivisten terveydenhuollon käytäntöjen kontrolloiva ja usein epävoimaannuttava asenne. Tämä erottaa Reikin niistä. Tämän menetelmän taustalla on suuri viisaus, koska se opettaa harjoittajaan hylkäämään rajallisen rationaalisuuden, pitämään tiukasti kiinni ymmärryksestään, ja antamaan maailman parantavan energan luonnollisen virtauksen tehdä tehtävänsä.

Mindfulness/tietoisuus ja Reiki

Reiki-menetelmä opettaa tietoisuutta/mindfulnessia. Mindfulness on mielen, kehon ja energian lähestymistapa, joka auttaa vähentämään stressiä, murehtimista, pelkoa ja ahdistuneisuutta, jotta voisit hyvin.

Tietoisena olemista helpottamaan opetetaan meditaatio- ja hengitystekniikkoja. Ne auttavat pysymään vallitsevassa hetkessä ja muuttamaan tapaa, jolla koemme päivittäisen elämämme.

2023-03-15T04:37:43+02:00 15.03.2023|