Miten Reiki toimii?

Alkuperäinen englanninkielinen artikkeli löytyy The International House of Reikin verkkosivulta:
https://ihreiki.com/reiki_info/what_is_reiki/how_reiki_works/?v=f0aa03aaca95

Frans Stiene
Suomentanut Katrina Lumikallio


Reiki-menetelmä on muodostettu viidestä elementistä: periaatteet (ohjeet/suuntaviivat), tekniikat, käsillä hoitaminen, symbolit ja mantrat sekä reijuksi nimitetty siunaus. Reikin harjoittajat työskentelevät näiden viiden elementin kanssa puhdistaakseen energiaa kehossaan, palatakseen todelliseen luontoonsa. Se tarkoittaa palaamista siksi puhtaaksi olennoksi, joka me todella olemme ilman kaikkea sitä roskaa, jota päällemme on heitetty. Nämä viisi elementtiä ovat työvälineitä, joiden avulla teemme tätä työtä [palataksemme omaan kirkkauteemme, suom. huom.]

Millaista oman todellisen puhtaan olemuksesi peittävää roskaa sinussa on? Sellainen voi olla arvottomuuden, masennuksen, epävarmuuden, mustasukkaisuuden, vihan, surun jne. tunteita. Voi olla myös fyysisiä vaivoja, jotka ovat joko ärsyttäviä tai täysin rajoittavia. Kaikki meistä kantavat mukanaan roskaa; ja kaikki meistä loistavat myös puhdasta, kirkasta valoa sen alla.

Keho ei ole vain fyysinen olemus tai ajatteleva olemus tai henkinen olemus. Keho on sinä – täysi olento. Reiki-menetelmä toimii tässä täydellisessä kaikkeen yhteydessä olevassa olennossa. Vaikka tämä menetelmä on näennäisesti energeettinen, se vaikuttaa elämäsi kaikkiin puoliin.

Yksinkertainen selitys siitä, miten Reiki toimii:

Menetelmän viiden elementin kanssa työskenteleminen stimuloi energiaa (Reiki) liikkumaan kehossa. Sinulla on jo energiaa kehossasi, mutta se ei useinkaan virtaa helppoudella; edellä mainittu roska tukkii sinua ja estää sen virtaamista. Kun energiamme virtaa ilman häiriöitä, loistamme minkään estämättä kaunista ja puhdasta todellisen olemuksemme valoa. Tätä tilaa nimitetään usein valaistumiseksi.

Siispä Reiki-menetelmän työvälineiden käyttäminen liikuttaa energiaa. Kun niin tapahtuu, on mahdollista että tunnet sen. Kun roskaa on matkalla meistä pois, se saattaa hieman näkyä ja tuntua. Voit kokea enemmän päänsärkyä tai huomata vatsasi oireilevan, tai tunnet emotionaalista myllerrystä. Me nimitämme tätä puhdistumisprosessiksi. Se on kehon normaali ja luonnollinen reagoimistapa, kun se löytää tiensä takaisin puhtaaseen olomuotoonsa. Paras neuvo onkin jatkaa työstämistä tämän vaiheen läpi. Tue kehoasi kaikin mahdollisin tavoin auttaaksesi itseäsi käymään läpi ne muutokset, joita tapahtuu. Pysähdy aina, jos se on liian intensiivistä, ja jos sinua huolestuttaa, voit aina olla yhteydessä hoitajaasi tai opettajaasi.

Yksi upeimmista asioita Reiki-menetelmässä on se, että me emme ohjaa tai manipuloi energiaa millään tavalla. Se tarkoittaa avoimena olemista ja luopumista, ja se sallii kehosi vetää itseensä tarjottua energiaa ja ottaa siitä mitä se tarvitsee.

Kun poistamme rationaalisen mielen – arvioinnin että mikä olisi meille oikein tai väärin – avaamme itsemme luonnon voimalle ja sen luonnolliselle parantavalle virtaukselle. Sinä et ehkä tiedä mikä on sinulle parasta, mutta kehosi tietää.

Seuraavana on lainaus ”Your Reiki Treatment” -kirjan tapaustutkimuksesta. Kirjan ovat kirjoittaneet Bronwen ja Frans Stiene.

”Kun Jenny opiskeli Reikiä, hän alkoi innoissaan tarjota hoitoja ystävilleen ja perheelleen. Jennyn isän polvi oli mennyt äskettäin sijoiltaan ja hänellä oli liikkumisvaikeuksia. Jenny arveli isänsä olevan täydellinen hoitokandidaatti. Isä ei ollut aivan varma ’tuosta Reiki-jutusta’, mutta päätti antaa sille mahdollisuuden. Jenny istui isänsä tuolin viereen, kehotti häntä rentoutumaan ja laittoi molemmat kätensä hänen ongelmalliselle polvelleen. Hän käytti siihen noin puoli tuntia kolmena peräkkäisenä päivänä. Kolmannen session jälkeen hän kysyi isältään, onko polvessa tapahtunut jotakin edistystä. Isä pudisti pettyneenä päätään ja huomautti sitten: ”Mutta ainakin minä kuulen nyt paremmin.”

Anna Reikin parantaa.2023-03-13T23:18:34+02:00 13.03.2023|